SVE 4 wint een uitwedstrijd!

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

Afgelopen dinsdagavond moest SVE 4 voor de vierde maal – wat een pech – een uitwedstrijd doordeweeks spelen. Ditmaal moest er bij SVO in de Meern gespeeld worden tegen Joran Veldkamp, Jeroen Mol en Marcel Gezang. –  Geschreven door Wurff. The Jasp, Timmah [https://www.youtube.com/watch?v=jTsowxKc4xA] en Wurff vormden het uitspelende team deze avond, terwijl Boonen als geluksmascotte mee pleegde te gaan. Van tevoren was er afgesproken dat er gefietst zou worden. The Jasp suggereerde echter twee uur voor de wedstrijd in de groepsapp dat het wellicht een beter idee was om met de auto te gaan, in plaats van de Nieuwe Kleine Ijstijd te trotseren. Dit resulteerde in een discussie van een half uur waar een gemiddelde groep huishoudbeursbezoeksters van middelbare leeftijd in de stiltecoupé van een trein een punt aan zou kunnen zuigen. De discussie leek te zijn besloten toen bleek dat er al afgesproken was dat de trouwe supporters Janus “als-ik-zuip-krijg-ik-kleine-oogjes” Mulder en Sean “gewiekst” Bakker ook zouden mee fietsen. Schappelijk als SVE 4 is, werd er besloten dat het wel erg lullig zou zijn als de supporters moesten fietsen en de spelers met de auto gingen. Helaas bleek een half uur later dat Sean de Sjaak Afhaak wilde uithangen. Enerzijds levert dit Sean een royering uit de supportersvereniging van SVE 4 op, anderzijds was een positieve bijkomstigheid dat we nu wel met de auto konden gaan, aangezien Jan de bus nam.

Enfin, nadat the Jasp een dappere poging had gedaan het aantal snelheidsboetes te beperken, kwamen we aan bij SVO. Na kort wat ingespeeld te hebben wist Timmah vlug de 1-0 binnen te harken. The Jasp was te geobsedeerd met het hebben van pech en verloor de tweede wedstrijd tegen een goed spelende Joran Veldkamp. Na een snelle overwinning van Wurff werd het dubbel door heel wat pech nipt verloren. Vervolgens werden er twee potjes binnegeharkt door the Jasp en Wurff, terwijl Timmah ondanks goed spel het onderspit moest delven tegen kopman Joran. Ondertussen vloeiden de alcoholische versnaperingen onder leiding van Boonen en Janus rijkelijk, zowel bij spelers als toeschouwers. Tijdens de wedstrijd tussen de kopmannen van de dag, Wurff en Joran, leidde dit bij de bankzitters tot veelvuldig uit volle borst zingen. Naast het inmiddels bekende nummer “Jalalalala” was er veel inspiratie voor het ontwikkelen van nieuwe nummers. Tot ieders verbazing wist Erik de premisse major van het lied “Hij heeft geen smash, hij heeft geen surf, het is …” te ontkrachten door weldegelijk enkele malen goed te serveren en raak te smashen, hetgeen leidde tot een overwinning op kopman Joran en de eerste hattrick van het seizoen voor een speler van SVE 4.

Het huzarenstukje van de avond werd bewaard tot het laatste. Waren het de vele biertjes? Waren het de Pechgoden? We zullen het nooit weten, maar Jasper wist in een thriller tenauwernood zijn laatste pot te winnen in vijven. Aldus stond er een welverdiende 7-3 op het scorebord van de avond. De beste prestatie van het door pech geplaagde SVE 4 tot nu toe!

Nadat er nog wat gezellig nageborreld werd met de tegenstanders, was het dan toch tijd om terug naar huis te keren. Hoe het gelukt is, dat weet niemand, maar na enkele minuten bevonden zich welgeteld vijf gezonde, lange Nederlandse jongemannen in het piepkleine autootje van the Jasp. Wurff was bereid gevonden voor deze avond te bobben. De trouwe lezer van de SVE-website vraagt zich wellicht af wat Jasper bezielde om zoveel vertrouwen in Eriks schoot te werpen na diens recente rij-avonturen. Johan Derksen zou jaloers zijn op de grondige analyses die de vier ietwat beschonken jongemannen wisten te spuien over Wurffs rijkunsten. Na de halve rit te hebben gereden met groot licht, wat geslinger over de rijbanen, een driemaal afgeslagen motor, een verkeerde afslag en een iets te snel genomen drempel kwam SVE 4 plus aanhang aan in Utrecht. Uit deze rit kan enkel en alleen geconcludeerd worden dat Wurffs rijkwaliteiten slechts gedeeltelijk bestand zijn tegen psychologische oorlogsvoering. Dit experiment wordt wellicht vervolgd in de laatste uitwedstrijd.

Op naar de tweede seizoenshelft, in welke er gelukkig viermaal thuis gespeeld mag worden. We gaan een poging doen om een inhaalslag te maken en het kampioenschap binnen te harken. De gezelligheid van de vrijdagavond bij SVE zal hier zonder twijfel bij helpen.

Jasper GraaffSVE 4 wint een uitwedstrijd!

Laat een reactie achter