Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

Op 15 november werd SVE door twee fanatieke jongens vertegenwoordigd op de minimeerkampen in Hilversum: Denis en Gerald. Jan van Woerkom schreef onderstaand verslag.

Denis die eigenlijk pas een paar weken bij SVE traint had er zin in en Gerald die het weekeind ervoor niet kon spelen wilde ook graag laten zien wat hij in zijn mars had. Hij was ingedeeld in de sterkste poule en kon zijn eerste wedstrijdjes winnen door vooral geconcentreerd te spelen en niet zijn koppie te laten hangen als hij eens achter stond.
Zo begon ook Denis zijn eerste partij tegen een chinees meisje, één van een tweeling die best wel goed konden tafeltennissen.
Zo kwam Denis met 2-0 achter en heb ik hem geadviseerd als coach / begeleider wat meer te kappen en de service te spelen die lekker slaat en daar heeft hij van geprofiteerd, hij knokte zich terug en kwam steeds beter in zijn spel.
Kwam terug tot 2-2 en liet toen zien dat hij veel in zijn mars heeft. Wachtte soms rustig en daarna was hij weer aanvallend.
Ze had geen vat meer op hem en kon zijn slagen niet meer beantwoorden. Uitslag 3-2, goed gespeeld en ook laten zien dat het bij een 0-2 achterstand toch nog lukt door goed in je spel te blijven.
Gerald had inmiddels zijn eerste partijen gewonnen en wat daar opviel was dat hij met zijn tegenstanders veel lol had.
Soms had hij geen vat op een service en kon hij daardoor niet in zijn spel komen maar het resultaat mocht er zijn van de 9 wedstrijden er 4 gewonnen met daarbij de verloren wedstrijden maar 1 of 2 keer weggespeeld.
Door vaak te spelen en elke week goed te trainen kan Gerald best meekomen met deze groep van 4e, 5e en 6e klasse.

Denis had de smaak goed te pakken met een paar wedstrijden waar hij net won. Belangrijk hij bleef goed geconcentreerd en vierde elk punt. Het was zijn eerste toernooi om nooit te vergeten. In de laatste wedstrijd stond hij tegen nummer 1 van zijn poule. Deze jongen kapte alleen maar dan weer links en dan weer rechts maar Denis bleef retourneren en soms ook net langs de tafel of tegen het net maar hij wist 2-0 voor te komen en dacht dat hij er al was maar zijn tegenstander kwam terug tot 2-2 maar toen proefde Denis de overwinning en gooide alles eruit. Zijn tegenstander werd wanhopig en kreeg de ballen keihard om zijn oren en wist in de beslissende game niet meer op zijn niveau te komen en zo won Denis zijn eerste toernooi.
Wij van SVE hebben een kampioen in ons midden die nog veel van zich zal laten horen. En wie mij niet gelooft kan zelf komen kijken naar onze jongens op 19 december a.s. in Houten. Want bij SVE is veel talent in huis, dit weekend kunnen naast SVE 3, SVE 2 en SVE 6 kampioen worden en daarnaast heeft SVE1 zich geplaatst voor de kampioenspoule.

Jasper Graaff

Laat een reactie achter