Logo van tafeltennisvereniging SVE

200 leden, de feiten

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

Sinds 1 november 2016 heeft SVE voor het eerst in haar historie 200 leden. Wist je dat één van die leden al bijna 50 jaar lid is? Dat ons oudste lid onlangs de respectabele leeftijd van 77 bereikte? En dat 36 van onze leden helemaal niet in Utrecht wonen? Een aantal feiten op een rij met daarbij een blik op de toekomst.

 

  • Sinds 1 januari 1984 wordt er bijgehouden wie er wanneer lid is geworden. Vijf van onze leden (2,5%) werd al vóór die tijd lid. De bekendste daarvan is Erelid Jan Bruins, die volgend jaar zijn zestigste verjaardag viert en dan ongeveer 50 jaar lid is van SVE.
  • Maar liefst 102 leden (51%) zijn minder dan 2 jaar lid van SVE. Daar zitten oude bekenden tussen die opnieuw lid zijn geworden, zoals Wai Jor, Sylvester en Bernie, maar ook héél véél nieuwelingen.
  • Van onze leden hebben er 27 (13,5%) de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Van hen hebben er 13 (6,5%) de Tweede Wereldoorlog – al dan niet bewust – meegemaakt. De oudste is Erelid Ad de Ruijter (77 jaar), die nog steeds elke maandagochtend en woensdagmiddag de aimabele gastheer is van de 50+ groep.
  • SVE telt op dit moment 39 jeugdleden (19,5%), leden die jonger zijn dan 18 jaar. Daarmee doen we het behoorlijk slechter dan het landelijk gemiddelde van 24%. Werk aan de winkel dus! Onze allerjongste speler is Pepijn, die in september van dit jaar zijn achtste verjaardag vierde.
  • 41 (20,5%) van onze leden zijn vrouw, waarmee SVE ver boven het – dramatisch lage – landelijk gemiddelde van 11,5% zit. Slechts 10 van de 41 dames/meisjes zijn al langer dan 2,5 jaar lid. Dat tekent de enorme groei in het aantal vrouwen bij SVE, wat ervoor heeft gezorgd dat er voor de zomer op verzoek een vrouwentrainingsgroep is geïntroduceerd op de dinsdagavond.
  • Maar liefst 36 (18%) van onze leden woont niet in Utrecht. De meesten wonen echter wel in de buurt. Zo wonen er een aantal in De Bilt, Bilthoven, Maarssen en De Meern. Het kan echter ook een stuk gekker. We hebben leden uit Baarn, Uithoorn, Oudorp, Haarlem en zelfs Breda en Rotterdam!
  • Ongeveer 1/3e van onze leden c.q. ouders van jeugdleden zet zich op de één of andere manier als vrijwilliger in voor de vereniging. Daarmee zitten we precies op het gemiddelde. Focus voor de komende jaren is om meer leden en ouders actief te laten zijn voor de vereniging.

In de Visie 2020 heeft Bestuur van SVE zich begin 2016 een aantal doelen gesteld die in 2020 bereikt moeten zijn. Zo willen we in 2020 een vereniging zijn die professioneler, pro-actief en vanuit vastgelegd beleid wordt bestuurd. Ook willen we de accommodatie moderniseren en waar mogelijk uitbreiden. Uiteindelijk willen we door alle maatregelen in 2020 gegroeid zijn naar minimaal 275 leden (waarvan minimaal 25% jeugd en minimaal 25% vrouwen/meisjes), waarbij de sfeer en cultuur van SVE behouden blijft.

Tot nu toe zijn we goed op weg!

 

Jasper Graaff200 leden, de feiten

Laat een reactie achter