5e en 15e plek voetbalteams SVE

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

Als je deze week een aantal SVE’ers rond ziet lopen alsof ze gedurende het weekend kreupel zijn geworden, dan kan dat kloppen. Gisteren nam SVE namelijk deel aan het jaarlijkse voetbaltoernooi dat Taverzo organiseert op het terrein van FC Zoetermeer. Ondanks dat er op het laatste moment nog een aantal afhakers te noteren viel, konden we dit jaar zelfs met twee teams meedoen!

Team 1 bestond uit Tom, Bart, Erik, Mees, Sylvester, Wai Jor, Sean, Remco en ik. Team 2 bestond uit Brian, Jan, Jan, Maarten, Maarten, Damian, Timeas, Peter en Rogier. De oplettende lezer valt daarbij op dat het talent nogal oneerlijk was verdeeld. Dat bleek ook wel tijdens de wedstrijden. In de poule kreeg team 2 driemaal klop, waaronder met 8-0 van de uiteindelijke winnaars van het toernooi. SVE 1 bleef daarentegen in de poule ongeslagen. Omdat we tegen één team vergaten te scoren werden we helaas wel tweede in de poule. We werden daardoor veroordeeld tot twee wedstrijden om plek 5 t/m 8. Ook die wedstrijden werden glansrijk (1-0 en 2-1) gewonnen op basis van uitstekend keeperswerk, een solide defensie en snelle uitvallen. Diego Simeone zou trots op ons zijn geweest.

SVE 2 ging ondertussen ten onder in de halve finales in de categorie nummers 4. In de allerlaatste wedstrijd om de plekken 15/16 werd er echter een heroïsche overwinning geboekt! Na een vroege achterstand prikte Maarten ‘Van Bommel ‘ Versloot de gelijkmaker binnen, waarna het onbegrepen genie Damian de winnende wist te maken. Op de valreep toch nog een overwinning voor deze doorzetters.

Nog een aantal feiten op een rij:

  • Jasper werd topscorer door vier van de vijf doelpunten van team 1 voor zijn rekening te nemen.
  • In 100 minuten voetbal kreeg team 1 slechts twee tegendoelpunten te verwerken.
  • Jan Bruins heeft exact 9 minuten en 36 seconden van de 100 speelminuten doorgebracht op het voetbalveld.
  • Dat is ongeveer net zoveel tijd als Jan Mulder de afgelopen drie dagen heeft doorgebracht zónder flesje bier in zijn hand.
  • 9,36 (meter) komt ook overeen met de totale afstand die Rogier als eenzame spits van team 2 bij elkaar opgeteld in 5 wedstrijden aflegde .
  • Ondanks vele pogingen hebben we Damian er nog niet van kunnen overtuigen dat hij echt niet kan voetballen. Binnenkort gaat hij op stage bij DWSV 1.
  • Maarten ‘Van Bommel’ Versloot had de eer om als enige SVE’er een gele kaart te pakken, toen hij uit euforie zijn shirt uittrok na zijn belangrijke gelijkmaker in de laatste wedstrijd.
  • Ian de Graaf zit nog steeds in de trein naar Zoetermeer.

Volgend jaar zijn we er weer bij. Dan gaat team 1 voor de hoogste trede!

Jasper Graaff5e en 15e plek voetbalteams SVE

Laat een reactie achter