Rien Hermans clubkampioen 50+

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

Op 12 november is het 50+ kampioenschap van SVE gespeeld. Al bijna 2 jaar zijn er een aantal enthousiaste 50+ers, die elke woensdagmiddag bij elkaar komen om lekker een balletje te slaan. Sean Bakker werd bereid gevonden een toernooi te organiseren, waarin 21 strijdlustige “oudjes” de strijd aanbonden om onder elkaar uit te maken wie zich de eerste 50+ kampioen van SVE mocht noemen.

De deelnemers werden ingedeeld in 4 poules, waarbij de eerste 2 van elke poule zich plaatste voor de kwartfinales. In poule 1 mochten Charly en Franz in een onderling duel uitmaken wie als poulewinnaar en/of als tweede naar de kwartfinale ging. De strijd viel in het voordeel van Charly uit. In poule 2 was de wedstrijd tussen Rietje en Hing beslissend voor de eerste en tweede plaats. Hing trok de wedstrijd naar zich toe om zo als eerste te eindigen. Ondanks het verlies van Rietje plaatste zij zich, door de andere wedstrijden in de poule winnend af te sluiten, als enige dame voor de kwartfinale.

Poule 3 was een tweestrijd tussen Ton en Jan, waarbij Ton aan het langste eind trok en Jan als gevaarlijke outsider eveneens naar de kwartfinale ging. Poule 4 was een “zware” poule. Maar liefst 4 wedstrijden moesten in 5 games worden gespeeld. Kees kwam in 2 van zijn 5-gamers telkens net iets (geluk) te kort. Jeroen liet er tegen Rien (3-0 winst voor Jeroen) geen twijfel over bestaan, wie de sterkste was in deze poule. Rien mocht ondanks de nederlaag mee naar de kwartfinale.

In de kwartfinale zette Jeroen tegen Franz zijn zegereeks voort (3-0). Ton leek in zijn wedstrijd tegen Rietje op een gemakkelijke overwinning af te stevenen. Na een 2-0 voorsprong moest Ton nog alle zeilen bijzetten om met 11-9 in de 5e game zijn halve finaleplaats veilig te stellen. Dat Jan een gevaarlijke outsider was blijkt uit het resultaat tegen Hing. Laatstgenoemde wist geen raad met de scherp geplaatste ballen en moest zijn meerdere erkennen in Jan. In de laatste kwartfinale moest Charly, ondanks winst in de 1e game tegen Rien, de overwinning (3-1) laten aan Rien.

In de eerste halve finale tussen Jan en Rien maakte Jan zijn rol als outsider meer dan waar. Hij veegde Rien in de 1e game met 11-0 (ja, u leest het goed, dit is geen tikfout) van tafel. Na een moeizame 2e game, die ternauwernood met 12-10 naar Rien ging, kreeg laatstgenoemde steeds meer vat op het spel van zijn tegenstander en kon zich als eerste plaatsen voor de finale. In de tweede halve finale tussen Jeroen en Ton behield Jeroen zijn ongeslagen status door een 3-0 overwinning en stelde duidelijk zijn kandidatuur voor de titel.

De finale tussen Jeroen en Rien leek een herhaling te worden van de poule-wedstrijd. (3-0 voor Jeroen) Na winst (15-13 voor Jeroen) in de eerste game, winst in de tweede game (11-7 voor Jeroen) en een aanvankelijke voorsprong (voor Jeroen) van 7-4 in de derde game, kreeg Rien iets meer vat op het spel van Jeroen, wat resulteerde in een 11-8 winst voor Rien. Rien kon zijn goede spel in de 4e game vasthouden en de game met 11-8 naar zich toe trekken, zodat een 5e game de beslissing moest brengen, wie zich kampioen mocht noemen. Na een spannende gelijk opgaande strijd moest Jeroen (met 11-8 winst voor Rien) in de beslissende game de overwinning en het kampioenschap aan Rien laten.

Na de wedstrijden werd nog heerlijk nagepraat over de fijne middag. Ook de mensen, die na de poulewedstrijden door de trainer in een “verliezerspoule” werden ingedeeld en daardoor de gehele middag hebben kunnen spelen, waren lovend over dit initiatief. Alle dank hiervoor gaat naar Sean Bakker. Ook onze “barman” Ad de Ruiter willen we bedanken en natuurlijk gaat onze speciale dank uit naar SVE, die het voor ouderen wekelijks mogelijk maakt een gezonde en ook nog gezellige middag te hebben.

Namens de 50-plussers,

Rien Hermans

Jasper GraaffRien Hermans clubkampioen 50+

Laat een reactie achter