log

Competitie halverwege: hoe doen de teams het?

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

De Najaarscompetitie is voor alle teams precies halverwege. Tijd voor een overzichtje met de resultaten toe nu toe van onze teams. Wie strijden er nog om het kampioenschap? Wie vechten er tegen degradatie? En voor wie lijkt er al weinig meer op het spel te staan?

Landelijke competitie

SVE 1 (Heren): 5e met 18 punten uit 5, 2e divisie A.
De resultaten van ons vlaggenschip hebben jullie wekelijks kunnen volgen op deze site, daarom houd ik het nu kort. Het seizoen begon nog vrij goed, maar vooral de 10-0 nederlaag tegen US hakte er in. Rogier heeft niet de grote vorm c.q. het kleine beetje extra geluk van vorig seizoen, Jacintha is naar het buitenland vertrokken en de poule is simpelweg zwaar. Aangezien Rogier binnenkort voor 3 weken naar het buitenland gaat en er met invallers gespeeld moet worden, lijkt de kans helaas klein dat degradatie kan worden ontlopen.

SVO 1 (Heren, the team formerly known as SVE 2): 6e met 8 punten uit 5, 3e divisie B.
Zoals jullie hebben kunnen lezen heeft SVE wat spelers uitgeleend aan SVO, omdat zij geen representatief team op de been konden brengen. Helaas doen onze huurlingen het nog niet veel beter. Dat valt ze niet helemaal te verwijten, want ze hebben een bizar zware poule geloot. Koploper Tempo Team heeft twee speler (Faraj en Walbrecht) die in het recente verleden nog Eredivisie speelden. Medekoploper Klimaatgroep voegt daarna de nog ongeslagen Peter Verwey toe, die een team vormt met toptalent Shuo Han Men (vorig seizoen al 60% 2e divisie) en de talenten Thomas Kuijer (vorig seizoen 50% 2e divisie) en Pim van Schaik. Zet daar ook nog eens De Toekomst bij, een team dat traditioneel jojo-et tussen de 2e en 3e divisie, en je weet dat het een zwaar seizoen wordt. De punten vallen alleen te halen tegen De Brug en Hilversum, ware het niet dat De Brug ook nog eens twee spelers in de gelederen heeft die normaliter in de 2e divisie goed meekomen. Na 5 wedstrijden staat de teller dan ook pas op 8 punten, waarvan er zeven behaald zijn tegen Hilversum (4-6 nederlaag) en De Brug (3-7). Mees doet het nog het beste, met 3 overwinningen uit 12.

SVE 1 (Dames): 3e met 29 punten uit 5, 1e divisie A.
Onze damestoppers komen voor het eerst uit in de 1e divisie. De NTTB heeft verzonnen dat er in het najaar niet gepromoveerd of gedegradeerd kan worden. Het resultaat is dat de bovenste drie teams van beide 1e divisie poules in het voorjaar een promotiepoule spelen en de onderste drie teams van beide poules een degradatiepoule. Irene, Nena, Amber, Kelly en Laura doen het tot nu toe boven verwachting, met een derde plek. De strijd is echter nog lang niet gestreden, want Taverzo heeft maar één punt minder dan SVE.

SVE 2 (Dames): 4e met 16 punten uit 4, 2e divisie C.
Dames 2 is dit seizoen nieuw bij SVE. Melanie, Yusra, Berber en Judith zijn overgestapt van zustervereniging Traiectum en verdedigen nu de kleuren van SVE. Dat doen ze naar behoren, met een 4e plek in de poule met slechts een kleine achterstand op de nummer 2. De punten komen daarbij vooral van Melanie en Berber, die allebei 6 van hun 9 wedstrijden gewonnen hebben. Nummer 1 in de poule, VTV, is nu al zeker van het kampioenschap, zoals Shot dat in de poule van SVE 3 is. Helaas zijn de krachtsverschillen dus af en toe erg groot.

SVE 3 (Dames): 5e met 11 punten uit 4, 2e divisie B.
De doelstelling van Dames 3 is vooral veel plezier te hebben en zoveel mogelijk potjes te winnen. Tot nu toe is dat al 11 keer gelukt. Vooral Sascha doet het prima met 4 overwinningen. Zaterdag wist zij als enige een puntje af te snoepen van de ongenaakbare koploper Shot, waardoor een 10-0 nederlaag voorkomen werd.

SVE 1 (Jeugd): 1e met 39 punten uit 5, Landelijk A poule B
De resultaten van ons hoogste jeugdteam hebben jullie ook kunnen volgen. Jullie weten dus dat ze het fantastisch doen! Tim en Floris hebben zelfs 11 van hun 12 wedstrijden gewonnen tot nu toe. Op naar de Kampioenspoule!

SVE 2 (Jeugd): 2e met 29 punten uit 5, Landelijk C poule C.
Ons tweede jeugdteam doet het ook supergoed in een spannende poule. Koploper SKF 2 heeft slechts 2 punten meer dan SVE, dus het kampioenschap is nog mogelijk. Sterkhouder van het team is Nick van Dijk, die 9 van zijn 12 wedstrijden heeft gewonnen. Als Tobias Kers en Joost van der Weerd in de tweede helft nog net wat meer wedstrijden winnen dan gaat het helemaal goedkomen.

Afdelingscompetitie

SVE 2 (beter bekend als SVO 1): 1e met 30 punten uit 5, Hoofdklasse B.
Als onderdeel van de spelersruil spelen de mannen van SVO 1 dit seizoen onder de vlag van SVE in de Hoofdklasse. Zoals gewoonlijk doen ze dat goed, met 30 punten uit 5 wedstrijden. Achter SVE twee staat Rega 2e met 29 punten uit 4 en SVE 4 3e met 27 punten uit 4. Pas na de uitkomst van hun onderlinge inhaalwedstrijd zal duidelijk worden wie voorlopig de macht grijpt in de poule.

SVE 3: 2e met 32 punten uit 5, Hoofdklasse A.
De resultaten van SVE 3 hebben jullie uitgebreid kunnen volgen. Voorlopig een teleurstellende 2e plek in de poule. In de tweede competitiehelft zal moeten blijken of Almeerspin te achterhalen is en of VTV voorgebleven kan worden.

SVE 4: 3e met 27 punten uit 5, Hoofdklasse B.
Team 4 doet het tot nu toe goed met een voorlopige 3e plek, waarbij vooral de prestaties van Ron opvallen. Na 25 jaar gestopt te zijn geweest met tafeltennissen pakte hij het batje eind 2013 weer op en hij lijkt steeds meer naar zijn oude niveau (2e divisie) toe te groeien. Vorig seizoen deed hij het al erg goed met 67%, dit seizoen is hij na 9 wedstrijden nog ongeslagen! Mede dankzij zijn prestaties heeft team 4 het kampioenschap nog volledig in eigen hand. Rega en Hilversum lijken de voornaamste concurrenten, maar vlak ook SVE 2/SVO nog niet uit.

SVE 5: 2e met 27 punten uit 5, 1e klasse.
Timeas, Ruben, Jacob, Anton en Nena doen het prima met een voorlopig 2e plek. Zoals verwacht is degradant HTTC veel te sterk voor de 1e klasse. Met gemiddeld meer dan 8 punten per wedstrijd zijn ze hard op weg om meteen weer terug te promoveren. Daarachter was de verwachting dat SVE met de andere degradant Gispen zou wedijveren om de 2e plek, maar Gispen presteert opvallend zwak en staat voorlopig 5e. Van de SVE’ers doen vooral Timeas en Ruben het erg goed, waar Nena nog wat achterblijft. Anton lijkt zijn grote vormcrisis iets te boven en begint ook weer potjes te winnen. Het kan in de 2e helft dus alleen maar beter gaan!

SVE 6: 3e met 31 punten uit 5, 2e klasse.
We hadden goede hoop dat team 6 (Wouter, Tom, Niels, Obbe, Khales) kampioen zou kunnen worden, maar dat blijkt nog niet zo makkelijk. Vooral Obbe en Niels lijken hun vorm nog niet gevonden te hebben, waardoor Bijmaat 3 en Hilversum 8 het voorlopig beter doen. De achterstand op koploper Bijmaat is echter pas 3 punten, dus alles is nog mogelijk, zeker als joker Khales nog een paar keer wordt ingezet.

SVE 7: 2e met 32 punten uit 5, 2e klasse.
Ook SVE 7 moet voorlopig een team van Bijmaat boven zich dulden. Bijmaat 2 klopte onze mannen in de onderlinge wedstrijd zelfs met 8-2. In de andere wedstrijden liep SVE echter weer 2 punten in op Bijmaat, dus alles is nog mogelijk. Opvallend is in ieder geval de grote vorm van Peter Miedema dit seizoen, die 11 van zijn 12 wedstrijden winnend afsloot. In het team maken Manuel Rincon en Hans Hazelzet dit seizoen hun debuut bij de senioren. Beiden hebben tot nu toe 1 keer meegedaan en hebben daarin goed gepresteerd, met respectievelijk twee en drie winstpartijen. De mannen moeten het Bijmaat dus nog lastig kunnen gaan maken.

SVE 8: 2e met 27 punten uit 5, 3e klasse.
Bart, Marcel, Marcel en Lisette hebben een heel spannende poule getroffen dit seizoen. Woerden is koploper met 30 punten, terwijl de nummer 5 op 25 punten nog dicht in de buurt staat. Alles is dus nog mogelijk en voorlopig staat SVE aan de goede kant van de streep, met in gedachte dat het doel handhaving is. Vooral Marcel de Jong doet het uitstekend, met tot nu toe 10 winstpartijen uit 12.

SVE 9: 6e met 15 punten uit 5, 3e klasse.
Met het andere team in de 3e klasse gaat het een stuk minder. Vooral Sylvester weet zijn gebruikelijke niveau niet te halen en heeft pas 2 wedstrijden van de 9 gewonnen. Ook Yorick en Arnold winnen te weinig, waardoor het team voorlopig op degradatie af lijkt te steven. De resultaten in de 2e helft zullen een stuk beter moeten, om in ieder geval van de laatste plek af te geraken en nog kans te maken op handhaving.

SVE 10: 2e met 37 punten uit 5, 4e klasse.
Team 10 (Jan Braat, Folkert, Joeri, Abed) doet het uitstekend, maar ze hebben de pech dat er met Maarssen 4 nog een ander sterk team in de poule zit. Maarssen heeft 1 puntje meer gescoord dan SVE, dus alles nog ligt open. Bij SVE is nieuwkomer Abed Atwa de absolute kopman. Hij verloor alleen in de openingswedstrijd tegen Maarssen één wedstrijd met 11-9 in de 5e game, alle andere wedstrijden wist hij te winnen. Als hij zo doorgaat maakt het team goede kans op het kampioenschap.

SVE 11: 2e met 30 punten uit 5, 5e klasse.
Ook Jaemon, Eddie, Hani en Freerk kunnen nog dromen van het kampioenschap. Halverwege staan ze maar één potje achter op koploper VTV. De kopman is Eddie Loffeld, die het uitstekend doet met 9 uit 12, maar de anderen blijven niet ver achter. Als er in de 2e helft nog net iets beter gepresteerd wordt is het kampioenschap binnen handbereik.

Duocompetitie

SVE 1: 2e met 14 punten uit 5, 1e klasse.
Dit seizoen hebben we voor het eerst een DUO-team in de 1e klasse. Het team is gevormd rondom herintreder Bernie, die zo’n 6 keer meedoet en geassisteerd wordt door zes anderen die een paar keer meedoen. Vanwege de wisselende samenstellingen zijn de resultaten ook wisselend, maar gemiddeld goed te noemen. Voorlopig resulteert dat in een tweede plek, achter VTV en net voor TVP en Over ’t Net. Alles is echter nog mogelijk in de poule. SVE trekt daarom de komende twee wedstrijden joker Jasper uit de hoge hoed, tegen de op papier sterkste tegenstanders Over ’t Net en VTV. Het zou mooi zijn als het team uiteindelijk bovenaan eindigt en daarmee en plek in de Hoofdklasse kan veroveren.

SVE 2: 1e met 16 punten uit 4, 3e klasse.
Team 2 (Max, Irene, Pim) wil ook graag kampioen worden, maar heeft in Shot 4 een team dat zich hardnekkig verzet. SVE haalt gemiddeld 4 punten en won ook met 4-1 van Shot, maar ging één keer verrassend onderuit tegen TTVN met 3-2. Daardoor blijft het voorlopig spannend, met één punt voorsprong op Shot.

SVE 3: 2e met 19 punten uit 5, 4e klasse.
Dit team bestaat uit dezelfde personen als SVE 10 in de reguliere competitie. Net als in de reguliere competitie doet het team mee om het kampioenschap, met name doordat Abed Atwa alles speelt en heel knap nog ongeslagen is. Het zal echter nog wel even spannend blijven, want Hilversum doet het ook goed in de poule. Zij hebben gisteren al hun 6e wedstrijd gespeeld en staan nu met een wedstrijd meer 3 punten boven SVE.

SVE 4: 4e met 10 punten uit 5, 4e klasse.
Iets minder voorspoedig gaat het met team 4 (Mark, Ron, Clemens, Angelique). Angelique is teruggekeerd na een vervelende blessure, maar heeft nog geen potjes weten te winnen. Gelukkig houdt Clemens het team in de race voor handhaving, hij wint tot nu toe bijna alles (5 uit 6). SVE 4 heeft daardoor een comfortabele voorsprong op de nummers 5 en 6.

SVE 5: 6e met 9 punten uit 5, 4e klasse.
André en Martin-Jan kregen dit seizoen onverwacht een plek in de 4e klasse toebedeeld. Van tevoren wisten ze dat het zwaar zou worden en dat is ook gebleken. Beide mannen presteren prima, Martin-Jan 5 uit 10 en André 3 uit 10), maar het is voorlopig niet genoeg voor handhaving. Kansloos zijn ze evenwel nog lang niet, want de achterstand op nummer 4 TVS is slechts 2 schamele punten.

SVE 6: 6e met 9 punten uit 5, 5e klasse.
Ook het team van Suzanne, Alannah en Bas presteert nog niet zoals gehoopt. Halverwege staan ze laatste, maar de achterstand op de nummers 5 en 4 is slechts 2 respectievelijk 3 punten. Met een betere tweede seizoenshelft moet er nog veel mogelijk zijn.

SVE 7: 4e met 11c punten uit 5, 6e klasse.
Jacqueline en Chris zien bijna elk seizoen teamgenoten verdwijnen, omdat ze te goed zijn geworden voor de 6e klasse. Zo is het ook gegaan met Eddie en Hani, die vorig seizoen veel potjes wonnen  in de 6e klasse en nu met SVE 11 kampioen kunnen gaan worden in de 5e klasse.

Afdelingscompetitie jeugd

SVE 3: 5e met 22 punten uit 5, 2e klasse.
Ons 3e jeugdteam doet het goed met 22 punten uit 5 wedstrijden. Ster van het team is de ervaren Giovanni, die al meerdere seizoenen 2e klasse speelt en bijna geen potje meer verliest. De prestaties van Denis Dimitrov zijn echter ook heel bijzonder. Pas lid van SVE sinds eind 2015, in het voorjaar ongeslagen in de 6e klasse (24/24) en nu halverwege heeft hij heel knap 7 van zijn 15 wedstrijden gewonnen in de 2e klasse. Naar eigen zeggen is hij zo goed geworden door veel Youtube te kijken! Als zijn ontwikkeling zich doorzet dan duurt het niet lang voordat hij in de landelijke competitie speelt. Helaas hebben teamgenoten Lara en Stein nog geen potjes weten te winnen, waardoor het team voorlopig in de onderste regionen van de competitie bivakkeert.

SVE 4: 3e met 24 punten uit 5, 3e klasse.
Max (14 jaar), Julius (11 jaar) en Ruben (10 jaar) blijven zich stormachtig ontwikkelen. Een jaar geleden werden ze 2e in de 5e klasse, waarna ze in het voorjaar heel knap afgetekend kampioen werden in de 4e klasse. Dat betekent dus weer een klasse omhoog. Ondanks wat minder trainen gedurende de zomer blijven ze als een speer gaan. Op de helft van de competitie staan ze knap derde. De nummers 1 en 2 lijken buiten bereik, maar wellicht kan er nog voor een verrassing gezorgd worden.

SVE 5: 1e met 34 punten uit 4, 5e klasse.
Kiet, Kasper en Tigo lijken op het kampioenschap af te stevenen. Halverwege staan ze bovenaan, terwijl ze nog een wedstrijd minder gespeeld hebben ook! Deze wedstrijd tegen nummer 2 Hilversum (33 punten uit 6) wordt aanstaande vrijdag ingehaald. Vooral Kasper doet het tot nu toe fantasitsch, hij is met 12 uit 12 nog ongeslagen! Tigo en Kiet doen daar met 9 uit 12 echter niet veel voor onder. Hartstikke goed bezig jongens!

SVE 6: 6e met 17 punten uit 5, 5e klasse.
Hoseen, Jimmy en Gerald hebben het als team lastig in de 5e klasse. Dat is ook niet verwonderlijk, want ze hebben alle drie nog nooit op dit niveau gespeeld. Hoseen traint vaak samen met zijn vader Abed (zie SVE 10 senioren) en heeft daardoor het spelletje al aardig onder de knie gekregen. Hij is druk bezig om Nederlands te leren, maar kan ondertussen ook al heel leuk tafeltennissen. In zijn eerste seizoen wint deze 13-jarige Syrische jongen al 11 van zijn 15 wedstrijden tot nu toe! Naast Hoseen is ook Jimmy Beaart (17 jaar) helemaal nieuw. Hij heeft nog wat moeite met het niveau, maar heeft toch al knap twee wedstrijden gewonnen. Dat gaat in de toekomst dus helemaal goedkomen. Datzelfde geldt voor Gerald van Woerkom (14 jaar). Gerald doet het vorig seizoen super goed in de 6e klasse, maar moet nu nog even wennen in de 5e klasse (3 uit 15). In de tweede competitiehelft zal het vast al een stuk beter gaan met het team!

SVE 7: 6e met 4 punten uit 5, Startersklasse.
Nikki (11 jaar), Lennart (10 jaar) en Cuan (9 jaar) spelen alle drie voor het eerst competitie. De vader van Lennart reist met ze mee en schrijft bijna wekelijks een verslagje, waardoor jullie de resultaten al een beetje hebben kunnen volgen. Ze doen het hartstikke goed, maar moeten nog wennen aan het spelen van wedstrijden. Toch hebben ze samen al vier wedstrijden weten te winnen en dat zal alleen maar beter gaan. Ga zo door!

 

Al met al zijn de resultaten van onze teams goed te noemen. De tweede competitiehelft gaat voor veel teams spannend worden, hopelijk kunnen we uiteindelijk een behoorlijk aantal teams feliciteren met het kampioenschap!

 

 

Jasper GraaffCompetitie halverwege: hoe doen de teams het?

Laat een reactie achter