Zoals veel (binnen)sporten heeft SVE ook te maken met maatregelen om verspreiding van het coronavirus te beperken. Op deze pagina lees je wat dit voor je bezoek aan SVE betekent.

Update 15 december 2020: Tot 19 januari 2021 zijn alleen buitensporten toegestaan. Dit betekent dat SVE gesloten is.

Een overzicht van de meest actuele maatregelen voor sporten is te vinden op de website van de Rijksoverheid.

 • Sporten voor volwassenen is alleen toegestaan als het mogelijk is om onderling 1,5 meter afstand te houden. Voor tafeltennis betekent dat: geen dubbel meer spelen.
 • Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Jeugdleden (t/m 17 jaar) mogen dus wel dubbelen.
 • Er worden geen competitiewedstrijden gespeeld. De competitie wordt per direct uitgesteld.
 • Voor binnensporten geldt een maximum van 30 personen. Dat betekent dat alle tafeltennistafels gewoon gebruikt kunnen worden.
 • Publiek bij sport is niet toegestaan.
 • Kleedkamers en douches mogen niet worden gebruikt. Iedereen moet zich thuis omkleden en douchen.
 • De kantine blijft gesloten.
 • Voor iedereen van 13 jaar en ouder geldt de verplichting om een niet-medisch mondkapje te dragen bij SVE. Tijdens het sporten mogen de mondkapjes af.

Overige maatregelen en aandachtspunten

Natuurlijk gelden ook de andere corona maatregelen nog. De afgelopen tijd zijn deze goed opgevolgd, maar we merken dat het wat verslapt. Daarom nog even ter herinnering wat opmerkingen:

 • Tijdens de competitiewedstrijden is er in het gangpad plek voor 1 stoel per tafel, wat betekent dat er 4 spelers per tafel in de zaal kunnen zijn. De overige spelers kunnen in de kantine blijven wachten. De afgelopen tijd zijn er meer stoelen in het gangpad gezet, maar dit is niet de bedoeling: zet geen nieuwe stoelen in het gangpad. Wanneer er op vrijdag en zaterdag tijdens de competitie tafels leeg blijven, kunnen stoelen op deze centercourts neergezet worden. Ruim zelf de stoelen (en alle andere spullen) na afloop op.
 • Mensen blijven af en toe hangen op de verhoging bij de overgang van zaal naar kantine. Hou deze plek altijd vrij, zodat mensen makkelijk de zaal in en uit kunnen lopen.
 • Volgens het RIVM is de kans klein dat je ziek wordt als je spullen of oppervlakken aanraakt of vastpakt. Wanneer je echter met schone ballen en een schone tafel wilt spelen, kun je vanaf nu daarom zelf de ballen en tafel schoonmaken voordat je speelt. Zoals jullie misschien ook hebben gemerkt, worden de tafels stroef wanneer je de tafel alleen schoon maakt met de spuitbussen die bij de tafel staan. Wanneer je de tafel wilt schoonmaken, pak dan wat nat papier en spuit 1 keer met de spuitbus op het papier, om de tafel schoon te maken.
 • De muziek kan aan in de kantine, maar wel zacht zodat je elkaar op 1.5 meter afstand kan verstaan.
 • Kleed je zoveel mogelijk thuis om.

Merk je dat er door leden van SVE of tegenstanders geen afstand gehouden wordt, teveel mensen in het gangpad staan, mensen blijven hangen in de kantine, etc.? Spreek elkaar hier op aan, dan kunnen we er samen voor zorgen dat er veilig getafeltennist kan worden.

Reserveren voor je komt spelen

In verband met het coronavirus is reserveren voor trainingen en vrij spelen voorlopig verplicht. Hiervoor maken we gebruik van 2 apps:

ClubApp (50+ groepen)

Download de ClubApp voor Android en iOS.

Pingpongbaas (overige leden)

Download de Pingpongbaas app voor Android en iOS. Als je de app gedownload hebt moet je een account aanmaken.

 1. Klik op ‘Reserveer een tafel’.
 2. Zoek naar ‘Tafeltennisvereniging SVE’.
 3. Klik op ‘Hier spelen’.
 4. Selecteer de datum en het tijdstip waarop je wilt spelen.
 5. Voeg eventueel je medespeler toe, dan reserveer je ook meteen een plek voor die persoon.
 6. Klik op ‘Reserveer tafel’.

Je hebt nu een plekje gereserveerd. Kan je toch niet? Annuleer je reservering dan zodat iemand anders kan komen spelen.

Via Pingpongbaas zijn er vanaf 10 tafels te reserveren, terwijl er maar 9 staan in de zaal. Als de 10 tafels volledig gereserveerd zijn, dan zijn er dus twee reserves. De trainer zorgt ervoor dat er ‘doorgedraaid’ wordt. Iedereen speelt in verband met corona verder echter zoveel mogelijk op dezelfde tafel gedurende heel de training.

Wouter DuboisCoronamaatregelen bij SVE