Dames 1 plaatst zich voor promotiepoule 1e divisie

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

Door Laura – Afgelopen zaterdag had Dames 1 een zeer belangrijke wedstrijd op het programma staan, namelijk de wedstrijd om een plekje in de promotiepoule van de 1e divisie. Voor de start van de competitie wisten we dat handhaving tot de mogelijkheden behoorde, maar naarmate het wedstrijdschema werd afgewerkt kwam een plaats in de promotiepoule steeds meer in zicht. In de laatste wedstrijd moest er met 6-4 gewonnen worden van de directe concurrent Taverzo. De dames besloten dan ook dat er op vrijdagavond op tijd naar bed gegaan moest worden, zodat iedereen topfit was zaterdag.. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Dit verliep voorspoedig vrijdagavond. Irene was om 22.00 uur klaar met haar duo-wedstrijd, Nena om 23.45 met haar wedstrijden, Laura zou om 00.00 de deuren van de kantine dichtgooien als barvrouw en Amber kwam een ‘klein’ biertje drinken zoals ze altijd keurig doet. Echter, waar we niet halverwege de avond niet meer op gerekend hadden werd toch waarheid, na een zeer emotionele week waarin we afscheid hebben genomen van Maarten, werd het team van Maarten in de allerlaatste wedstrijd toch kampioen! Wat een fantastische prestatie en dat moest uiteraard gevierd worden. Waar het precies misging, don’t blame the barkeeper, weten we nog steeds niet. Echter, in het kader van de perfecte voorbereiding verliet de laatste topper rond 4.45 de SVE kantine, vrij netjes! Zoals elk hecht team werd er ’s ochtends even geïnformeerd hoe iedereen erbij lag, de laatste inspirerende foto’s en voicememo’s vanuit bed werden met elkaar gedeeld, ontbijt werd geregeld om daarna toch echt af te reizen naar Zoetermeer. In de auto werden herinneringen van de avond nog even opgehaald, wat kroegploeg toppers werden nog even uit de speakers geknald, de kersthits werden rijkelijk meegeblerd en nadat we drie rondjes om het gebouw waren gereden waren we eindelijk gearriveerd in een steenkoude zaal, de perfecte omstandigheden om te gaan knallen.

Irene, Amber en Nena waren de toppers die deze klus mochten gaan klaren. Laura deed haar taak in de vorm van mental support en zorgde voor een klein biertje voor zodat de toppers goed gehydrateerd bleven. Irene beet het spits af met een mooie 3-0 overwinning, Amber verloor 3-0 en Nena boekte ook een mooie overwinning. 2-1 voor, tot zover niets aan de hand. Irene/Nena als topdubbel vonden dat er iets meer spanning in de wedstrijd moest komen en gaven een 2-0 voorsprong uit handen, met de complimenten aan Romy/Sophie die de wedstrijd fantastisch wisten te kantelen. Irene had in de partij daarop haar concentratie aan de bar laten zitten en verloor van Sophie waardoor we ineens 3-2 achter stonden. Nu moesten alle wedstrijden gewonnen worden anders zou het een lastige opgave worden. Nena tegen Romy was een fantastische partij waarin Nena gelukkig aan het langste eind trok in de 5e game. Amber had ook geen last van spanning en won van Wianka, Nena won daarna van Sophie. Irene mocht het laatste punt binnen harken en deed dat voortreffelijk, kwam 2-0 voor, sloeg geen deuk in een pakje boter meer waardoor Wianka terug kwam tot 2-2. Amber was ondertussen al drie keer naar de WC geweest, want onder druk spelen is haar favoriete bezigheid. Zoals Ron het mooi verwoordde, de spanningen waren om te snijden, eerst even poepen.. Ah fijn, laatste game in de wedstrijd Irene-Wianka, snel een slokje redbull in de vorm van radler (RADLER IS GEEN ALCOHOL….) naar binnen voor de vleugels en aan het einde van de game stond er opnieuw een mooie overwinning voor Irene op het bord! De 6 punten waren binnen en alsof we nog niet genoeg gehuild hadden van de week gingen we weer, gezellig in een kringetje met een biertje, we hadden het geflikt!

Appeltje eitje, geen moment in de problemen geweest..

Omdat Nena haar moeder eigenlijk niet zo blij was met het feit dat Nena moest spelen die dag in verband met het vieren van Sinterklaasavond zijn we na de wedstrijd direct richting het tankstation gereden om een bloemetje te kopen voor moeders en hebben we de moeder van Nena uitgeroepen tot held van de dag. Nog één keer All I want for christmas door de speakers was het tijd voor de uitspraak van de dag: En nu… Zuipen!

Jasper GraaffDames 1 plaatst zich voor promotiepoule 1e divisie

Laat een reactie achter