Dames 1 verliest van Taverzo

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

De dames van SVE 1 hadden afgelopen zaterdag de kans hun positie bij de beste drie teams in de 1e divisie A verder te versterken in de onderlinge strijd tegen nummer 4 Taverzo. Helaas liep het wat anders dan gehoopt.

Taverzo trad aan in de sterkste opstelling, met Nadia Huizer, Sophie Dijkers en Romy Vastenburg. SVE zette daar Nena Zantman, Laura Daatzelaar en Amber van Dorp tegenover. Amber, die vorige week nog een knap drietje pakte tegen Dedemsvaart, blijkt nog wisselvallig te zijn. Ze verloor de eerste wedstrijd van de op papier zwakste speelster van Taverzo, Romy. Nena pakte daarna echter een mooie en zwaarbevochten overwinning tegen Sophie Dijkers. Als derde vrouw mocht Laura Daatzelaar aantreden, maar haar vorm was zaterdag ver te bekennen. Ze werd hard van tafel geslagen door Nadia Huizer (11 – 3 11 – 2 11 – 1). Omdat SVE daarna ook het dubbel verloor keken ze al snel tegen een 3-1 achterstand aan.

Het was met name te danken aan Nena dat er geen zware nederlaag op de borden kwam. Ze won overtuigend van Romy en in weer een zware 5-gamer van Nadia. Tussendoor wist ook Amber Nadia te verschalken. Eindstand daarmee 4-6, waardoor het superspannend blijft in de poule. SVE staat nog steeds derde, maar de voorsprong op Taverzo is nog maar één punt. De nummers 1 t/m 3 van de poule plaatsen zich voor de promotiepoule in het Voorjaar, dus het belang bij het vasthouden van de derde plek is groot. Voorlopig hebben onze toppers het nog volledig in eigen hand.

Jasper GraaffDames 1 verliest van Taverzo

Laat een reactie achter