Dames SVE gaan voor kansen in 1e divisie

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

De jongedames van SVE 1 beginnen zaterdag aan hun ’toetje’. In het najaar eindigden ze enigszins verrassend als derde in de 1e divisie poule A, waardoor ze zich plaatsten voor de promotiepoule van dit voorjaar. De winnaar van de poule promoveert naar de Eredivisie en de nummer 2 speelt een beslissingswedstrijd tegen de nummer 7 van de Eredivisie. Een kans voor onze toppers om zich te meten met de top van de 1e divisie, zonder het risico te lopen te degraderen. Een heerlijk uitgangspunt waarbij de dames vrijuit kunnen gaan spelen en laten zien wat ze waard zijn. Een vooruitblik op het seizoen.

Net als vorig seizoen bestaat het team uit vijf speelsters: kopvrouw Nena Zantman, aanvoerder Irene Aangeenbrug, Laura Daatzelaar, Amber van Dorp en Kelly Leideritz. In het najaar werden zij derde in hun poule achter de teams van De Treffers en Dedemsvaart. Uiteraard treffen ze die teams komend seizoen weer, naast de teams van Tafeltennis Zwolle, Taverzo en Avanti, de nummers 1 t/m 3 van de 1e divisie poule B.

Favoriet voor het kampioenschap en rechtstreekse promotie naar de Eredivisie is De Treffers. In het najaar wonnen zij overtuigend de poule waarin SVE ook zat. Het zal komend seizoen niet weer zo makkelijk worden, maar de verwachting is wel dat ze bovenaan eindigen. Zeker omdat voornaamste concurrent Tafeltennis Zwolle kopvrouw Sophie Lucardie heeft zien vertrekken. Met Annewyke Appels, winnares van de NK B afgelopen weekend, heeft Zwolle nog steeds één van de sterkste speelsters, maar zonder Sophie is het in de breedte een stuk zwakker geworden. Het lijkt er dan ook op dat achter De Treffers de strijd op plek 2 erg spannend gaat worden. Eigenlijk maakt elk team kans op die plek. SVE is absoluut niet de favoriet, maar er wordt goed getraind door de dames. Kopvrouw Nena heeft na een dipje de afgelopen maanden de goede vorm weer gevonden en haalde afgelopen zondag de halve finale op het NK B (waarin ze verloor van latere winnares Annewyke Appels). Irene heeft al ervaring op dit niveau, Amber heeft bewezen te kunnen verrassen (als ze genoeg gedronken heeft) en Laura en Kelly pakken ook hun potjes mee.

Wat het seizoen gaat brengen maakt niet zoveel uit, want eigenlijk is deze hele competitie een bonus. Maar vlak SVE niet bij voorbaat uit! Onze toppers gaan er alles aan doen om de strijd om plek 2 zo spannend mogelijk te maken. Aanstaande zaterdag wordt er tijdens de eerste Super Saturday van het seizoen bij SVE om 16.00 uur afgetrapt tegen titelfavoriet De Treffers. SVE kan dus meteen laten zien wat het waard is.

Jasper GraaffDames SVE gaan voor kansen in 1e divisie

Laat een reactie achter