Damesteams SVE liggen op schema

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

SVE heeft dit seizoen vier teams in de Landelijke Damescompetitie, een record! De samenstelling van de teams is wat veranderd ten opzichte van vorig seizoen, maar de doelen zijn duidelijk. Team 1 wil zich plaatsen voor de promotiepoule 1e divisie, team 2 wil promoveren naar de 1e divisie B en team 3 en 4 willen zoveel mogelijk potjes winnen. Na vier wedstrijden liggen alle teams op schema.

Team 1 (Nena, Kelly, Monique, Amber) staat na vier wedstrijden op de felbegeerde 3e plek in de 1e divisie. De plekken 1 t/m 3 geven recht op een plek in de promotiepoule die in het voorjaar gespeeld wordt. Door plaatsing voor die promotiepoule maakt het team net als vorig jaar kans op promotie naar de Eredivisie.

Afgelopen zaterdag speelden de dames tegen nummer 2 Tanaka en werd er knap met 6-4 gewonnen. De voorsprong op nummer 4 Taverzo is daardoor gegroeid naar 4 punten.

Team 2 (Irene, Melanie, Berber, Laura) wil graag promoveren naar de 1e divisie en komt dan in de 1e divisie B, oftewel de ‘degradatiepoule’. Ze moeten daarvoor bij de 1e twee eindigen in de 2e divisie A. Na vier wedstrijden liggen de dames op koers, maar het blijft voorlopig erg spannend. Afgelopen zaterdag werd er 5-5 gelijk gespeeld tegen VTV, nadat een week eerder 4-6 verloren werd van koploper Emmen. Tegen VTV won de tot nu toe in goede vorm verkerende Berber geen van haar drie wedstrijden, waardoor VTV bij kon blijven. SVE staat nu twee met 4 punten achter op Emmen en 1 punt voor op VTV.

Team 3 (Daphne, Suzan, Yusra, Stefania) draait lekker mee in de 2e divisie B. In deze poule met 8 teams staat ze 4e met 23 punten uit 4 wedstrijden. Vooral Daphne gaat lekker met 9 overwinningen uit 12 wedstrijden. Afgelopen zaterdag werd er nog met 7-3 gewonnen van Zwolle!
In dezelfde poule staat Team 4 (Anne, Tanja, Judith, Evelien, Susanne) 5e. Tanja is in dat team de sterkhouder met 6 overwinningen uit 9 wedstrijden. Afgelopen zaterdag werd er wel een 8-2 nederlaag geleden tegen koploper DTV, maar dat mag geen schande heten.

Zaterdag 28 oktober spelen drie van de vier teams weer een thuiswedstrijd. Team 4 speelt al een week eerder. Op 28 oktober is het na de wedstrijden bovendien Oktoberfest, dus dat wordt weer een feestje bij SVE. Kom vooral aanmoedigen en meefeesten!

Jasper GraaffDamesteams SVE liggen op schema

Laat een reactie achter