De kampioenen van SVE!

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

Na een verdrietige week voor SVE stond vrijdag en zaterdag de sportieve climax van het seizoen gepland. En wat een einde van de week werd het voor SVE. Zowel SVE 3 als 4 pakte op onderling resultaat het kampioenschap in de Hoofdklasse, terwijl ook SVE 10 in de 4e klasse, SVE 1 (jeugd) in Landelijk A en SVE 5 (jeugd) in de 5e klasse kampioen werden. SVE 6, 7 en 11 eindigden helaas als tweede.Wat een spannende en emotionele avond was het vrijdag. Op woensdag hadden we massaal afscheid genomen van onze Maarten, op vrijdag moesten zijn eigen team en SVE 4 alweer de kampioenswedstrijd spelen in de Hoofdklasse. Vooral voor SVE 3 moest het van ver komen, want VTV 2 gaf geen punt gewonnen. Sterker nog, ze liepen uit naar een 2-4 en zelfs 3-5 voorsprong. Gelukkig kwam toen het nieuws dat concurrent Almeerspin een puntje had laten liggen tegen UTTC, waardoor SVE aan een 5-5 gelijkspel genoeg had om Almeerspin op onderling resultaat voor te blijven. Onze held Wai Jor pakte het vierde punt door in hoogstaande wedstrijd van VTV’s kopman Jorgen Verberne te winnen, waarna Sean het superknap afmaakte door Manfred Meerveld met 3-0 te verslaan. Op dat moment vloeiden er wat tranen, het kampioenschap was binnen! SVE 3 mét Maarten gaat voor altijd de boeken in als kampioen Hoofdklasse Najaarscompetitie 2016.

Ondertussen was SVE 4 alweer terug bij SVE na hun kampioenswedstrijd bij Rega. Zij moesten 4 punten pakken, maar ook Rega gaf zich niet gewonnen. Rega pakte zelfs een 3-1 voorsprong, maar daarna zette SVE een tandje bij. Remco won knap van Tim de Graaf, Ron nam revanche voor de thuiswedstrijd tegen Michel van de Kamp en als slotstuk versloeg Robbert verrassend kopman Robin Luyer in een zeer spannende wedstrijd. De vier punten waren binnen, dus SVE geloofde het wel wat betreft de laatste wedstrijden en verloor uiteindelijk met 6-4. Ook SVE 4 op onderling resultaat kampioen!

Ondertussen werd bij SVE ook SVE 10 (Folkert, Jan, Joeri, Abed) overtuigend kampioen in de 4e klasse, zowel in de DUO als de reguliere competitie. Ontzettend knap! Volgend seizoen mogen zij het in beide competitievormen gaan proberen in de 3e klasse. SVE 11 (Jaemon, Eddie, Hani, Freerk) redde het net niet in de 5e klasse. Zij moesten de laatste wedstrijd tegen concurrent VTV met 6-4 winnen, maar verloren helaas met 4-6. Volgend seizoen een nieuwe kans.

Een dag later zette SVE 1 (jeugd) de kroon op het werk in Landelijk A. In een rechtstreeks duel werd overtuigend met 7-3 afgerekend met nummer 2 Hilversum, waardoor het kampioenschap binnen was. Met versterkingen Gabrielius Camara en Julian Flamman gaat SVE als één van de favorieten de Kampioenspoule in volgend seizoen. Ondertussen werd ook SVE 5 in de 5e klasse kampioen, met grote dank aan kopman Kasper Marinus. Dankzij zijn drie overwinning tegen concurrent Hilversum 9 bleef het team die concurrent precies voor.

Gefeliciteerd kampioenen!

 

Jasper GraaffDe kampioenen van SVE!

Laat een reactie achter