De power van de time-out

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

Afgelopen zaterdag stond voor SVE 1 een strijd tussen de hekkensluiters van de poule op het programma. Het doel was om in ieder geval meer punten binnen te harken dan er tot dan toe werden behaald. Uiteindelijk was trouwens vooral het eten na afloop het makkelijkst naar binnen te harken. Door Wai Jor.

We traden aan met de drie heren van het eerste tegen het tweede van Pecos: Ilan Meijer, Kristian Plesnik en Ilja Koers. Dit tweede van Pecos was het derde van Pecos vorig seizoen en zij konden promoveren naar de 2e divisie na degradatie uit de 3e divisie, dat op zich is al een zeer knappe prestatie.

De eerste wedstrijd ging tussen Arthur en Ilan en was tot aan de vijfde game een gelijkopgaande pot die daarna werd gedomineerd door de timeouts. Arthur stond in de laatste game 7-4 voor, toen een strategische timeout door Ilan aangevraagd werd en daarna direct 5 punten op rij maakte, 7-9. Arthur, die zag dat zo’n timeout natuurlijk om een weder timeout vraagt, scoorde toen zelf 3 op rij en kreeg daarmee een matchpoint. Blijkbaar maakte Ilan weer een innerlijke timeout, want de volgende 3 punten en daarmee de wedstrijd waren voor hem.

De tweede wedstrijd ging tussen Rogier en Kristian en kwam ook tot een vijfde game, nadat Rogier 2-0 voor had gestaan. Ook nu zagen we weer de power van de timeout, want nadat Rogier duidelijk en gestaag terugkwam van 0-5 tot 7-8, nam Kristian de timeout en scoorde gelijk de 3 punten voor de overwinning.

Omdat er niet veel timeouts meer werden gemaakt, kunnen we ook kort zijn over de rest van de wedstrijden. Dubbel werd gewonnen; Arthur harkt de wedstrijd tegen Ilja binnen na twee matchpoints tegen; ondergetekende pakt een hardbevochten pot tegen Kristian, die in de laatste wedstrijd van de avond op zijn beurt weinig heel liet van Arthur. De overige wedstrijden waren degelijke overwinningen voor SVE. Eindstand 7-3 en we staan nog maar 2 punten achter op de nummer 4, die plek geeft voor handhaving. Koud kunstje, ahum.

Tot slot is nog het vermelden waard dat een heerlijke, milde, saus discreet door de vers bereide aardappelpuree was gedaan door onze chef-koks van de avond Berber en Timeas. Fijnproever Ilan kon dit duidelijk bevestigen. De combo met het altijd lekkere spek en ui, knapperige maar toch sappige sperziebonen en afgewerkt met koriander was er 1 die hopelijk voor meerdere herhalingen vatbaar is!

Jasper GraaffDe power van de time-out

Laat een reactie achter