Drie Bekerteams naar laatste 16

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

Afgelopen vrijdag speelden de vijf resterende Bekerteams van SVE hun wedstrijd in de ronde laatste 32 van de Beker. Het resultaat was prima: drie teams wonnen hun wedstrijd en plaatsen zich bij de laatste 16 teams.Team 1, dat vrijdag bestond uit Jasper, Maarten, Ron en Anton, redde het zeer teleurstellend niet. De mannen hoopten ver te komen dit jaar, maar TTVN 5 zette het team de voet dwars. SVE 1 liep nog wel uit naar een 6-2 voorsprong, maar daarna leek de koek bij alle SVE’ers op. In de laatste wedstrijd kon Anton er nog 9-9 van maken en zo een beslissend dubbel afdwingen, maar ondanks matchpoints wist hij niet te winnen.

Team 2 maakte het ook erg spannend tegen team 6. Dat lag vooral aan hoofdtreiner Maurice, die wat last had van de zeer warme en vochtige zaal. Hij verloor al zijn wedstrijden van Wouter Bloksma, Obbe, Robbert en Tom. Jan Muder redde het team echter met vier goede overwinning. In de laatste wedstrijd wist hij Tom met 21-19 in de 3e game te verschalken, waarmee een beslissend dubbel werd voorkomen.

Onder luid geschreeuw van Sylvester wist ook team 8 zich te plaatsen voor de laatste 16. Het team werd slechts derde in hun poule en dacht uitgeschakeld te zijn, maar mocht toch verder naar de knock-out fase. Daarin pakten ze voor de tweede week op rij hun tegenstander gedecideerd in. Sylvester, Eddie, Jaemon en Hani speelden tegen Effect. Effect begon nog goed met een 4-2 voorsprong, maar wist daarna nog maar 2 potten te winnen. Held van de avond was Eddie, die al zijn vier wedstrijden wist te winnen.

Ondertussen speelden de dames van team 4 uit tegen Huizen. Ook daar was het erg spannend. Kelly, Amber, Sascha en Berber leken na een spannende avond naast een plek bij de laatste 16 te grijpen, maar bij een 9-6 achterstand wonnen e de laatste drie partijen. De eindstand was daardoor 9-9, wat betekent dat er een beslissend dubbel gespeeld moest worden. Dat deden Amber en Kelly met verve. Ze kregen 8 punten voor tegen Nico Sentini en Jurriaan Dekker, maar die voorsprong hadden ze eigenlijk helemaal niet nodig. Ze wonnen overtuigend met 21-8 en 21-9!

Drie teams van SVE bij de laatste 16 dus! Een prachtig resultaat. Het zal wel een heel karwei worden om de kwartfinale te halen, want alle drie de teams hebben zwaar geloot. SVE 2 mag het gaan opnemen tegen TTVN 4, met o.a. John van Spengen. SVE 4 speelt tegen VTV 1, met allemaal spelers van Hoofdklasse niveau. SVE 8 moet uit naar Huizen om het daar op te nemen tegen Huizen 2, met een aantal spelers van niveau 1e en 2e klasse.

SVE 2 en 4 spelen hun wedstrijd thuis. Kom ze vooral aanmoedigen!

Jasper GraaffDrie Bekerteams naar laatste 16

Laat een reactie achter