Een terugblik op de Playbackshow

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

Door Melanie – Na de competitiewedstrijden van 12 november was het dan eindelijk zover: de playbackshow. Wekenlang werd er in de wandelgangen van SVE al gesproken over de verschillende acts, al bleven vele acts tot het einde geheim.

Nadat ook team 1 na bijna 5 uur klaar was met hun wedstrijd en er een heerlijke maaltijd was voorgeschoteld door Eddie’s gezin, kon de playbackshow beginnen, in een mooi versierde kantine. Met 11 acts was de opkomst hoog. Veel teams waren present, waarbij onder andere David Bowie + Mick Jagger, K3, de Toppers, Sugar Lee Hooper en Nicky Minaj werden nagedaan. Zelfs de heren van US lieten deze kans niet lopen om op te treden. Iedereen was gekleed in een geweldige outfit, waarbij Eddie als Sugar Lee Hooper (foto) bijna niet te herkennen was.

De jury maakte uit naar wie de prijzen gingen; gekeken werd naar kostuums, het playbacken en de hele act. De echte playbackprijs ging naar Niels, die met Jan en Jacob the Pianoman had geplaybackt. Niels zong de gehele tekst met gevoel mee en playbackte daarom het beste. De derde prijs voor de act ging naar dames 3, met Wham: wake me up, before you go go, wat vooral om het enthousiasme geroemd werd. Deze plaats werd gedeeld met Rob, die in z’n eentje de gehele vereniging verraste met z’n Shakira act, volledig in bijpassend kostuum. De tweede plaats ging naar dames 3 met Sister Act, die ondanks de langere versie goed stand hielden. De uiteindelijke winnaar werden Sean en Brian, die the Blues Brothers volledig mee konden zingen en dansen.

Aan de drukte en gezelligheid te zien is de playbackshow zeker iets wat herhaald kan worden. Dus voor alle teams die aanwezig (of niet aanwezig) waren: begin maar met oefenen voor volgend jaar!

Jasper GraaffEen terugblik op de Playbackshow

Laat een reactie achter