Een zware vrijdag (voor Niels)

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

Afgelopen vrijdagavond was het ook weer tijd voor SVE 8 om een potje te tafeltennissen, en wel tegen de laatste uit onze poule, Hilversum 14. We waren erg gemotiveerd om punten te pakken die avond aangezien onze belangrijkste concurrent voor de 4de plaats (HTV 1) nu 2x op rij had verloren met 9-1. Een mooie overwinning betekende dus een 4de plek in de poule en dan toch na 3 jaar misschien handhaving op eigen krachten.
De voorbereiding was in ieder geval uitstekend. Marco was om half 8 aanwezig om eerst nog wat te trainen voordat de wedstrijd begon. En daar hield de goede voorbereiding van ons team ook direct op. Om 19:00 uur lag ik voor de 2de keer die dag weer in bed nog bijkomend van het ‘kleine’ feestje van Anton de nacht ervoor. Tien minuten voor aanvang kwamen Obbe en ik ongeveer tegelijk aan terwijl Marco en Max (die kwam supporteren met z’n duifje) al lichtjes in de stress schoten of de kopmannen van het team wel op tijd zouden komen. Na snel en beroerd te hebben ingespeeld begon de wedstrijd dan uiteindelijk. Ik als C dus ik kon eerst nog even bijkomen van het inspelen en fietsen.
Obbe won zijn eerste partij snel en makkelijk met 3-0 van Rick Buijsman. Marco had het in zijn eerste partij moeilijker tegen Coen Buijsman maar wist de partij gelukkig toch nog met 3-2 naar zich toe te trekken. Toen was het mijn beurt. Op trillende benen stond ik achter de tafel. Na de eerste bal van de eerste set gewoon finaal te missen (ik kwam er gewoon niet bij!) kon ik de wedstrijd tegen Ed Stevens gelukkig wel winnen met 3-1.  Het dubbel met Marco en Obbe werd vrij kansloos verloren. Marco en Obbe wonnen de volgende 2 partijen daarentegen wel weer makkelijk. Daarna mocht ik aantreden tegen Coen Buijsman. Als de partij werd beslist door de mooiste bal had ik deze wedstrijd makkelijk gewonnen door een fabuleuze bal langs het net. Jammer genoeg gaat het toch om gewonnen games en verloor ik de wedstrijd toch nog wel vrij kansloos in mijn beleving met 2-3. Erg zonde. Maar ook Obbe bleek in de laatste wedstrijd niet opgewassen tegen Coen. Marco won zijn laatste wedstrijd ook weer met 3-0.  Marco deed dus goede zaken vrijdag met 3 gewonnen partijen. Obbe en ik beide 2 wat de eindstand 7-3 maakt!
Door de 7-3 overwinning staan we nu 3 punten voor op HTV 1. Met aankomende woensdag de uitwedstrijd in Hagestein in het verschiet! De thuiswedstrijd werd met 4-6 verloren maar het lijkt nu alsof het hele team in een dip is terecht gekomen. Om een goeie kans te houden op handhaving moeten wij hier optimaal gebruik van gaan maken aangezien we nog 2 pittige wedstrijden daarna moeten spelen en HTV nog tegen Hilversum moet. Erg spannend allemaal dus!
Voor de verandering was het eens een rustig avondje bij SVE. Iedereen was nog aan het bijkomen van Anton zijn feest, de mensen die moesten spelen die dag inbegrepen. Het werd helemaal rustig toen Max eerder op de avond al naar huis werd gesleept. Hij kon het supporteren niet tot het einde volhouden. Iedereen die hij advies en tips gaf over hun spel (en dat was ook echt iedereen!) wimpelde het grotendeels af en dat werd hem op en duur te veel. Wendy (Max z’n duifje, hoewel hij haar later op de avond ook andere dingen noemde die ik hier niet zal uitspreken) kon Max maar moeilijk in toom houden. Zelf bonkte ze daarentegen net zo fanatiek op de ramen als Max, zoals een echte SVE’er betaamt.
Na de wedstrijden werd er nog een rustig biertje gedronken, wat teamschotels en patat naar binnen gewerkt en nog een klein kaartje gelegd. Obbe kon zich maar moeilijk concentreren op het daadwerkelijke kaartspelletje door bepaalde gesprekken over spiraaltjes en glijbaansensaties en gaf die gesprekken de schuld dat hij niet gewonnen had. Beetje flauw.
Nu op naar woensdag voor de kraker in Hagestein!
Was getekend,
Niels
Jasper GraaffEen zware vrijdag (voor Niels)

Laat een reactie achter