Enerverende competitiestart SVE 1

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

In de afgelopen voorjaarscompetitie moest SVE 1 – Jelle Goossens, Wouter van der Mark, Quinten van Dissel en Rogier Kessel – het kampioenschap op de slotdag aan TOGB 1 laten. Dit seizoen zijn onze mannen erop gebrand om wél kampioen te worden. In het eerste competitieweekend kreeg het team echter een flinke klap te verwerken. In de tweede wedstrijd van het seizoen stond vervolgens de bijzondere strijd tegen toekomstig teamgenoot John van Spengen op het programma.

 

SVE begon het seizoen uit tegen FTTC. De competitiewedstrijd eindigde echter in een klein drama. Quinten van Dissel gleed tijdens het inspelen uit op de spekgladde vloer van FTTC en raakte daarbij geblesseerd aan zijn arm. Toen daarna ook een speler van GTTC ten val kwam, werd besloten alle wedstrijden te staken. Jelle en Rogier spoedden zich vervolgens met Quinten naar het ziekenhuis in Leeuwarden, alwaar een breuk in de bovenarm van Quinten werd geconstateerd. Nog voordat er een wedstrijd gespeeld was is het seizoen van Quinten dus al voorbij. Een flinke knauw bovendien voor de kampioensaspiraties van SVE 1. In de dagen erna kon gelukkig Ian de Graaf over worden gehaald om zijn batje weer uit de wilgen te halen. Hij keert tijdelijk terug uit zijn tafeltennispensioen, om SVE 1 uit de brand te helpen. Hopelijk is hij in staat wat punten bij te dragen aan het team.

SVE 1 – VTV 1

Afgelopen zaterdag stond vervolgens de burenstrijd tegen VTV 1 op het programma. Saillant daarbij is dat de Nieuwegeinse kopman John van Spengen in de zomer door SVE werd gestrikt om SVE 1 te versterken. Met ingang van 1 januari 2020 mogen we John officieel (weer) SVE’er noemen. John was er afgelopen zaterdag op gebrand op zijn toekomstig teamgenoten nog eenmaal dwars te zitten, maar onze toppers waren klaar voor de confrontatie. Wouter van der Mark trapt de wedstrijd af tegen John en kwam 0-2 achter, maar herstelde zich erg knap en won in 5 games. Jelle maakte er vervolgens tegen Frans van den Berg 2-0 van. Rogier kwam in de derde wedstrijd knap terug van 0-2 tegen Sanne, maar moest in de vijfde game toch capituleren. Daarna was het tijd voor de zwakke schakel van SVE 1: het dubbelspel. Deze ging als wel vaker vrij kansloos verloren, waardoor de tussenstand op 2-2 kwam.

Na de thee ging het qua punten hard. Jelle veegde zijn toekomstig teamgenoot John met 3-0, waarna zowel Wouter als Rogier in vijven won van respectievelijk Sanne en Frans. Wouter maakte daarbij voor de tweede keer die dag een 0-2 achterstand goed. Jelle denderde door en zette ook Sanne met 3-0 aan de kant, voor een 6-2 tussenstand. Rogier en John speelden daarna de 6e 5-gamer van de dag, die ditmaal gewonnen werd door John. Wouter bepaalde uiteindelijk tegen Frans overtuigend de eindstand op 7-3.

Na het vervelende eerste competitieweekend heeft SVE zich dus uitstekend hersteld tegen het sterke VTV. Vooralsnog lijkt SVE, ondanks de blessure van Quinten, nog steeds een voorname kampioenskandidaat. Vriendenschaar lijkt daarbij met 15 punten uit 2 wedstrijden de voornaamste uitdager.

Aanstaande zaterdag speelt SVE uit tegen Spaarne 2, op papier het zwakste team dat in de eerste twee wedstrijden ook nog eens met invallers speelde. Waarschijnlijk speelt Ian mee, dus we zijn benieuwd wat SVE daar kan.

Jasper GraaffEnerverende competitiestart SVE 1

Laat een reactie achter