Exorbitant veel geluk!

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

Vrijdagavond was het zover; de eerste return wedstrijd in poule C van de eerste klasse. De mannen van het vierde speelden op volle sterkte de derby tegen het Utrechtse UTTC, met in de gelederen Mark Broers, Jurian Broers en Gido Jehoel. – Door Anton Boonen.
Vreemd genoeg hadden de heren van UTTC ervoor gekozen om verdienstelijk invaller Thomas van Vessem buiten beschouwing te laten. Hij was niet eens aanwezig om her en der wat spelers en toeschouwers van bier en een incidenteel hapje te voorzien. UTTC had bij voorbaat de wens uitgesproken om het ons zo moeilijk mogelijk te maken en zo nog een gooi te doen naar het kampioenschap in deze o zo sterke poule.
Onder luid gejehoel van onze thuissupporters beet Jasper het spits af tegen Gido. Een uiterst spannende eerste game beloofde wat voor de rest van de avond: Gido won nipt met 11-13. Jasper beukte er dikwijls op los met zijn forehand, maar Gido bleef grip houden op de wedstrijd en pakte de tweede game met 4-11. In de derde game werd de ijzingwekkende spanning weer voelbaar en had Gido na elk punt een minuut of drie nodig om deze spanning van zich af te laten glijden. Jasper had in de tussentijd een goed boek kunnen lezen maar bleef geconcentreerd. Mooie rally’s zorgden uiteindelijk voor 12-14 en de 0-1 achterstand.

Timeas ging tegen Jurian op dezelfde voet verder en haalde met slecht spel de eerste game niet binnen. In de tweede game liep het ook niet voorspoedig en kwam Timeas met 5-1 achter. Jurian schreeuwde en tierde niet en haalde het niet in zijn hoofd om een paar keer tegen de muur slaan. Dit bleek uiteindelijk niet de juiste tactiek, aangezien hij daarna de game met 11-6 verloor. Timeas wist daarna vanalles klaar te spelen en won verder met 11-6 en 11-1.

De derde partij van de avond ging tussen Mark en Anton. In de heenwedstrijd was dit al een enerverende vijf setter gebleken waarin Anton met veel geluk had gewonnen. Totaal niet gebrand op revanche zette hij een slechte eerste game neer met 8-11. Mark, die dit seizoen boven de maat presteert, wilde weer voor spek en Boonen meedoen en gaf iets minder gas in de tweede game; 11-7 was het resultaat. Anton kwam regelmatig aan aanvallen toe en besloot om niet tactisch alle ballen snel in het net te friemelen, zodat Mark zijn lelijke backhand niet hoefde te gebruiken. Dit resulteerde in een overtuigende 6-11. Mark daarentegen wurmde zich niet terug in de wedstrijd en verloor eveneens 11-6, waardoor de heren moesten zich wederom gaan opmaken voor een vijfde game. Met de zenuwen in het, de laatste weken wat uitdijende, lijf, was het Anton die met 9-11 de thriller wist te verliezen.

Een 1-2 achterstand met het altijd winnend dubbel van Timeas en Jasper in het verschiet. Deze keer liep het niet anders. Gido en Mark waren te zwak voor de twee SVE-ers die in vier games de overwinning binnen sleepten. Het net bleek hierbij de grootste medestander. Frappant was dat elke bal die SVE sloeg via het net goed ging en elke bal van UTTC via het net uit viel. Veel geluk dus. Mark zag hier en daar nog wat extra netballen en foutservices niet en zo was het een kraakhelder geheel waarvan Mark en Gido dus de vruchten niet plukten.

De verwarring bleef daarna totaal niet hangen bij Gido en hij won in drie games van Timeas. Hierna kon Jasper helemaal niet niets beginnen tegen Mark, die in ieder geval niet elke iets te lange bal door de zaal heen beukte. De extra looptraining zorgde bij Jasper voor de ommekeer en in drie games mocht hij de overwinning vieren. Zij het twee keer met 11-9 en het nodige geluk. 3-3 inmiddels en de hordes toeschouwers stonden inmiddels op de banken en jehoelden en tierden dat het een lieve lust was.

Anton was aan de beurt om SVE weer op voorsprong te brengen en speelde totaal niet als een lamzak. Zo kon Jurian niet een van zijn schaarse winstpartijen noteren. Met 11-7, 11-7 en 11-3 zette Anton “kleine Broers” aan de kant en liet Jurian zien dat hij toch echt niet zoveel kan.

Timeas moest dan maar winnen van de “Grote Broers”. De eerste game lukte dit prima, die ging met 11-7 naar Timeas. Hierna ging het niet lopen bij Timeas en wist Mark wel raad met het ijzersterke blok en counterspel van zijn opponent. Een 6-11 werd genoteerd en in de derde game werd Mark langzaam maar zeker kundig en begon weer wat oerkreten door de zaal te schreeuwen. 2-11!!

Plagiaat of letterdieverij is het overnemen van andermans werk zonder correcte bronvermelding. Hierbij wordt een werk van literatuurwetenschap of kunst gebruikt en vervolgens gepubliceerd of vermenigvuldigd zonder vermelding van de oorspronkelijke auteur, waarbij de pleger van het plagiaat het doet voorkomen alsof dit zijn eigen oorspronkelijke werk is. Vaak gaat plagiaat samen met het schenden van het auteursrecht(piraterij), maar dat is niet altijd het geval.
Tot nu toe is het hele verslag zowat letterlijk overgenomen van het verslag dat de razende reporter van UTTC geschreven heeft betreffende de wedstrijd SVE 4- UTTC 2 van afgelopen vrijdag. Hiervoor biedt de auteur van dit verslag zijn oprechte excuses aan. Om het goed te maken en niet teveel op Diederik Stapel te lijken, zullen de laatste regels van dit verslag volledig origineel zijn.

  • Timeas won de vierde en vijfde game van Mark Broers. Hierdoor kwam SVE 4 met 5-3 voor.
  • Anton had geen schijn van kans tegen Gido. Dat kwam voornamelijk doordat Gido niet tegen het getrappel van Anton en daar aandacht voor vroeg. Anton bood zijn excuses aan en verloor, om het goed te maken, kansloos.
  • Jasper was helaas al bij de Halloween party bij de Derrick, vergat te tafeltennissen en verloor van een ontketende Jurian Broers.

Eindstand 5-5
Na de wedstrijd werd wat gedronken, de volle aandacht op de enige aanwezige vrouw die nog was gebleven gelegd, en om 1:30 naar de kroeg gefietst. De heren van UTTC bleven om de kas van SVE te spekken. Na enkele biertjes en cola’s (er moest nog teruggereden worden naar Spakenburg) durven zij er toch voor uit te komen dat je eigen kinderen en honden in je bed hebben best prima is, ook al kun je daardoor maar 3 uur slapen. De gezelligheid bleef nog lang voortduren, maar toen de frituur, de tap en de deur al dicht waren verdwenen de heren, onze Maarten en het meisje met het Hema-jurkje (wetende dat mr. Boonen zeker de meest begeerde SVE’er is) weer terug naar huis.

Volgende week zijn er weer nieuwe kansen. Dan zal Erik van de Wurff weer in de SVE 4- gelederen zijn opwachting maken. Laten we hopen op veel (vrouwelijke) supporters!

 

 

Jasper GraaffExorbitant veel geluk!

Laat een reactie achter