Fantastische Super Saturday

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

Wat was het een feest gisteren bij SVE! De vierde Super Saturday van het seizoen was een groot succes. Helaas bleven de resultaten van de teams achter (met uitzondering van Dames 1 en 2), waardoor de sfeer pas laat op gang kwam. Maar als zelfs tegenstanders van de vorige Super Saturday weer langskomen weet je dat je als vereniging iets goed doet.

Toen de wedstrijden rond een uur of 20.30 afgelopen waren, werd er genoten van het door Timeas bereidde buffet. Daarnaast barstte de gezelligheid los. Terwijl er op deze tot Ladies Night uitgeroepen avond steeds meer vrouwen en tafeltennissers van andere verenigingen (o.a. Smash, Never Despair, Bijmaat en UTTC) binnenstroomden om te genieten van de gezelligheid bij SVE, werd er een leuke Pubquiz georganiseerd. Daarna zong Jan Mulder nog een liedje en werd er heerlijk gedronken en gedanst. Het bleef nog lang gezellig!

Zoals gezegd waren de resultaten niet om over naar huis te schrijven. Heren 1 trad in de 2e divisie B aan tegen US uit Amsterdam, dat met een invaller uit de Hoofdklasse aantrad. Daar lagen dus kansen om punten te pakken in de strijd tegen degradatie. Dat bleek echter lastiger dan gehoopt. Rogier kwam bijna 0-2 achter tegen de invaller, maar herstelde zich daarna goed. Pieter Danes en Dylan Kret stonden echter goed te spelen en zij lieten Jacintha en Sanne de Hoop vrij kansloos . De dames verloren daarna met 11-9 in de vijfde ook het dubbelspel, waardoor er een 3-1 achterstand op de borden stond.

Sanne pakte daarna gelukkig een belangrijke overwinning tegen Pieter Danes. Het bleek, naast nog twee overwinningen op de invaller, het enige punt te zijn dat SVE nog zou pakken. Er werd bij vlagen prachtig tafeltennis gespeeld, maar SVE had het geluk niet aan haar zijde. Rogier verloor eerst met 12-14 in de 5e game van Dylan Kret en was daarna vrij kansloos tegen Pieter Danes. Jacintha verloor vervolgens in de laatste wedstrijd van de avond met 9-11 in de vijfde van Dylan Kret, ondanks een 2-0 voorsprong in game.

Een 4-6 nederlaag dus, waar meer in had gezeten. Met drie wedstrijden die met het kleinste verschil werden verloren kan geconcludeerd worden dat het niet helemaal meezat. Gelukkig kwam later het bericht dat concurrent voor de 4e plek DOV met 8-2 had verloren van koploper Tempo Team. SVE loopt dus weer twee punten uit en heeft nu een voorsprong van 6 punten. Volgende week krijgt SVE uit bij DOV de kans deze voorsprong nog verder uit te breiden.

SVE 1 – US 1: 4-6
Sanne 2, Jacintha 1, Rogier 1.

Dames 1 deed het beter in de 2e divisie C. Tegen nummer 5 Docos werd er een 9-1 overwinning geboekt, alleen Amber van Dorp verloor een potje. Lisette Schuurhof en Laura Daatzelaar bleven ongeslagen. Omdat concurrent VTV ook met 9-1 won blijft het ongekend spannend in de poule. SVE heeft een voorsprong van twee punten, maar VTV heeft een op papier iets makkelijker programma. Scherp blijven dus!

SVE 1 – Docos-Wolkyshop 2: 9-1
Lisette 3, Laura 3, Amber 2.

Achter de speeltafels van Heren 1 en 2 speelde Jeugd 1 hun wedstrijd in de Kampioenspoule tegen Westa. Er werd regelmatig met verwondering gekeken naar de prestaties op die tafel, die niet veel onder deden voor het niveau bij de senioren. Het mooist was waarschijnlijk de strijd tussen ons grootste talent, de 12-jarige Floris zur Muhlen, en het grootste talent van Westa, de nog jongere Kas van Oost. In de laatste NK finale had Floris nog weten te winnen, nu trok Kas na een prachtige strijd aan het langste eind met 11-9 in de vijfde game.

Floris won zijn andere twee wedstrijden wel overtuigend en won samen met Tim Gras ook het dubbel. Tim wist ook één enkelpartij te winnen, wat Nena Zantman helaas niet lukte. Er werd dan ook met 4-6 verloren.

SVE 1 (J) – Westa 1 (J) 4-6 Floris 2, Tim 1, Nena 0.

Heren 2 en 3 konden helaas weer geen al te beste uitslag bijschrijven, al was SVE 2 vooral blij dat het niet weer met 10-0 verloor. Daarnaast was de vreugde bij Jeugd 2 groot met de eerste overwinning van het seizoen!

Overige uitslagen:

SVE 2 – SKF 3 (3e divisie A): 3-7 Sean Bakker 1, Jan Mulder 1, Christiaan Witteveen 1.

SVE 3 – Megacles 1 (3e divisie H): 2-8 Rob Seldenrijk 2, Maarten Uijens 0, Mees van der Meer 0.

SVE 2 (D) – Taverzo 2 (D) (2e divisie A): 7-3 Merel Pieters 2, Susanne van Berkum 2, Alannah de Roos 2.

SVE 2 (J) – Actief 1 (J) (Landelijk B): 6-4 Manuel Rincon 2, Hans Hazelzet 2, Tobias Kers 1.

 

Jasper GraaffFantastische Super Saturday

Laat een reactie achter