Floris nieuwe clubkampioen SVE

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

Afgelopen zaterdag is het jaar 2017 bij SVE afgesloten met de clubkampioenschappen. Met 75 deelnemers waren het de grootste clubkampioenschappen ooit. We begonnen rond 13.00 uur en pas in de avonduren werden de laatste wedstrijden afgewerkt. Uiteindelijke kroonde de pas 14-jarige Floris zich tot clubkampioen 2017/2018!

Zoals SVE de laatste twee jaar het ledenaantal ziet exploderen, worden ook de interne toernooien steeds groter. Jarenlang deden er standaard zo’n 30-35 leden mee aan de clubkampioenschappen. Vorig jaar noteerden we al een record met 65 deelnemers en dit jaar is dat record weer ruimschoots verbroken met 75 deelnemers. Het was daardoor heel de dag gezellig druk. De organisatie, in handen van Jan Bruins en Timeas, had zijn handen vol aan het maken van schema’s en zorgen dat iedereen aan het tafeltennis bleef. Ze hebben de dag echter perfect begeleid.

We begonnen met de clubkampioenschappen in verschillende categorieën. Ze werd er een jeugdkampioenschap (winnaar Denis Dimitrov) gespeeld en een dameskampioenschap (winnares Amber van Dorp). Bij de mannen won Tim Gras de ‘A’ poule door in de finale in vijven van Floris te winnen. De B poule werd gewonnen door Ruben van den Hoven, die in de halve finale onterecht won van Anton Boonen. De C werd gewonnen door Bart van den Akker, de vader van Floris. De D werd gewonnen door Job Hilbers.

Algemene klasse

Nadat deze categorieën rond 17.30 uur eindelijk afgelopen waren, kon de algemene klasse beginnen. Door middel van een knock-out systeem zou bepaald worden wie de enige echte clubkampioen 2017/2018 is. Duidelijk was in ieder geval dat Rogier, de kampioen van de afgelopen vier jaar, het niet zou worden. Hij verkoos een vakantie met zijn liefje boven een kans op een vijfde titel.

Na een aantal slopende wedstrijden stonden Quinten, Gerwin en de jeugdige talenten Floris en Tim in de halve finales. Floris had weinig problemen met Gerwin, maar de andere halve finale was spannender. Eerder op de dag had Tim in de ‘A klasse’ nog vrij overtuigend gewonnen van Quinten, maar we weten allemaal dat Quinten een diesel is. Een diesel die op Hertog-Jan steeds beter gaat rijden. Uiteindelijk was het dan ook Quinten die Tim verraste en een plek in de finale opeiste. In die finale kon Quinten niet meekomen met het ijzersterke spel van Floris, die ook nog even een heerlijke bal langs het net sloeg. Met 14 jaar kroonde Floris zich tot de jongste clubkampioen uit de 54-jarige geschiedenis van SVE!

Na de finale bleef het nog lang gezellig bij SVE. Buiten stond de barbecue aan, binnen werd er druk ‘gebierpongd’. En tot in de late uurtjes werd er door een grote groep gekeken hoe Michael van Gerwen zijn kans op een derde wereldtitel verprutste. Al met al een lange en supergezellige dag bij SVE met een verdiende nieuwe clubkampioen.

Speciale dank aan Timeas en Jan Bruins voor de organisatie. Laura Daatzelaar voor de inkoop voor de barbecue en Janet Klein en Peter Hofland, Lauri Bakker en Niels Durenkamp voor al het harde werk achter de bar!

Jasper GraaffFloris nieuwe clubkampioen SVE

Laat een reactie achter