Gedreven Jelle stuwt SVE 1 omhoog

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

SVE 1 heeft het dit seizoen niet getroffen met de loting in de 2e divisie. Ondanks dat SVE tot de sterkere teams gerekend mag worden van álle 2e divisieteams, werd dit seizoen al twee keer dik verloren en is zelfs degradatie niet helemaal uitgesloten in deze ontzettend sterke poule. In de eerste wedstrijd werd er met 8-2 van Bergeijk verloren, in de derde wedstrijd met 7-3 van koploper TOGB. De 2e en 4e wedstrijd werden met 8-2 (Kluis) en 7-3 (Sittard) gewonnen, waardoor SVE in de middenmoot meedraait. In de afgelopen twee weken stonden weer twee lastige wedstrijden op het programma tegen SKF en Bergeijk. Jelle Goossens maakte daarin – na licht blessureleed – dit seizoen voor het eerst zijn opwachting, tien jaar nadat hij SVE verliet voor Hilversum.

 

Vorig weekend mocht SVE naar Veenendaal om aan te treden tegen SKF. Voor SVE was het balen om te zien dat Rouke Bosma voor het eerst dit seizoen speelde, in plaats van de zwakkere Ricco Gerritsen. Toch werd er onder aanvoering van een ongenaakbare Jelle ruim gewonnen. Rouke Bosma wist niet in de buurt van een overwinning te komen, net als Erik Verzijl. Dicky de Jong, onlangs nog geweldig spelend op het NK in Zwolle, won overtuigend van onze Wouter van der Mark en Rogier Kessel. Jelle was in de laatste wedstrijd echter een maat te groot voor hem. Omdat het dubbel helaas werd verloren, ging SVE met een mooie 7-3 overwinning naar huis.

Afgelopen zaterdag kwam vervolgens Bergeijk op bezoek, degradant uit de 1e divisie. Bij Bergeijk is veel afhankelijk van de opstelling. Ze hebben een 5-mansteam met drie spelers die op dit niveau vrijwel alles winnen en twee spelers die maar weinig winnen. In de met 8-2 verloren uitwedstrijd stelde Bergeijk de drie sterkste spelers op, nu kreeg één van hen rust. SVE trad net als de week ervoor tegen SKF aan met Jelle, Wouter en Rogier en liet Quinten op de bank.

De eerste twee wedstrijden gingen naar verwachting (Jelle won van de zwakkere Bergeijker, Rogier verloor van een sterke). De derde was een mooie prooi voor Wouter. In de uitwedstrijd won hij in vijf spannende games van Pascal van Gemert, nu had hij genoeg aan vier spannende games. In het restant van de wedstrijden was het vooral Jelle die excelleerde. Hij won eerst net als Wouter van Pascal van Gemert en wist in de laatste pot overtuigend te winnen van de sterke Chris Tournelle. Met Jelle’s enorme drive kreeg hij het publiek én zijn teamgenoten achter zich en dat maakte hem nagenoeg onverslaanbaar. Zelfs Quinten kon als toeschouwer af en toe op een aanmoediging betrapt worden.

Tussendoor wonnen Wouter en Rogier van de zwakkere Bergeijker, John Mandemakers, waardoor de uitslag op 6-4 kwam. Voor de tweede week op rij dus een mooie overwinning. Het grote probleem voor SVE blijft echter het dubbelspel. Alle zes dubbels werden dit seizoen verloren. Laat die zes punten nu ook precies de achterstand zijn op nummer 1 TOGB…

Volgende week mag SVE uit tegen Sittard weer op jacht naar een goed resultaat. De week erop volgt de thuiswedstrijd tegen koploper TOGB. Als SVE nog wat wil dan zijn er de komende twee weken dus weer goede resultaten nodig. In ieder geval maar eens dubbels gaan winnen!

Jasper GraaffGedreven Jelle stuwt SVE 1 omhoog

Laat een reactie achter