Goede resultaten bij finale Middenmeerkampen

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Wouter DuboisLaat een reactie achter

Zaterdag 27 juni was het sluitstuk van een lang tafeltennisseizoen. Mark en Robbert wonnen de dubbeltitel bij SVE, Hans, Ruben, Max en Julius speelden de finale van de Middenmeerkampen bij TTVN. De spelers en coach Jaemon schreven een verslag.

Hans – 2e Ratingklasse 2
Hans opende sterk met vijf zeges op een rij. De ene wedstrijd ging makkelijker dan de andere, maar halverwege was een plek op het podium al zeker. De zesde wedstrijd liep echter anders dan gehoopt, met een kansloos verlies tegen Mak Temmet (Huizen), waardoor een tweede plaats nog het hoogst haalbare was. Zonder al te goed te spelen werd de laatste wedstrijd gewonnen en een 2e plaats.

Max – 2e Ratingklasse 5
Max was als laatste geplaatst, maar van de vorige ronde wisten we dat het niveau van de spelers dicht bij elkaar lag. In zijn eerste wedstrijd verloor hij ternauwernood van de nummer 1, wat een goede wedstrijd was dat, een genot om te zien. Vervolgens moest hij tegen zijn ‘angstgegner’ Mouad, een jongen met een aparte speelstijl waar Max altijd moeite mee heeft. Ook die ging helaas verloren. Enigszins teleurgesteld besloot Max zich even terug te trekken. Dat heeft hem schijnbaar weer vleugels gegeven, want daarna won hij vijf wedstrijden op rij! Dat leidde nog tot een ingewikkeld geheel, met drie man gelijk op plaats 2, een driehoek dus, waarin ze alle drie van elkaar hadden gewonnen met dezelfde hoeveelheid games. Dat werd punten tellen, en zowaar: Max kwam daar als beste en mocht de beker voor de 2e plek ophalen. Na een moeilijke start alsnog een prachtig resultaat!

Ruben 2e Ratingklasse 6 / Julius 5e Ratingklasse 6
Ruben was als zevende geplaatst, na een moeizame halve finale. De eerste wedstrijd in de finale moest hij tegen teamgenoot Julius, twee aan elkaar gewaagde spelers. Maar een ding moet je niet doen: ruimte geven aan de sterke topspin slagen van Julius. Ruben speelde voorzichtig en Julius uitstekend. Daarna had Julius de pech veel wedstrijden achter elkaar te moeten spelen en Ruben herpakte zich met een 3-0 overwinning tegen favoriet Sander. Na verlies tegen de later winnaar Bart, volgeden louter overwinningen en een, op onderling resultaat met Sander, gewonnen 2e plaats.

Coach Jaemon
Manuel kon nog spelen, maar hij koos ervoor om de clubkampioenschappen Dubbel/Slottoernooi SVE bij te wonen. Iedereen was voor het spelen vrij relaxed, wat erg in het voordeel kan werken. Wat mij expliciet opviel, dit verklaart ook waarom bijna iedereen een beker heeft, er over het algemeen goede focus, veel inzet en motivatie was en bij de jongste Benjamins er steeds meer tactiek evenals inzicht kwam, zonder ze daarop bewust te attenderen.

Wouter DuboisGoede resultaten bij finale Middenmeerkampen

Laat een reactie achter