Goede resultaten SVE’ers tijdens NJM-finale

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

Dit weekend werden in Panningen de finales van de Nationale Jeugd Meerkampen gespeeld. Na verschillende voorrondes werden de finales gespeeld tussen de beste 12 spelers van Nederland in elke categorie. In totaal dus elf wedstrijden die iedereen moest spelen, in de zinderende hitte. Geen pretje, maar onze jeugdspelers hebben uitstekend gespeeld. Bij de jongens welpen deed Ruben Hofland mee, bij de pupillen Gabriëlius Camara. Bij de meisjes kadetten Ellin Nootebos en bij de jongens kadetten Floris Zur Muhlen en Tim Gras. Bij de jongens junioren speelde tot slot Elwin Huiden, trainingslid van SVE mee. Een overzicht van hun resultaten.

Ruben Hofland, die onlangs het welpen D-toernooi won, had zich op zaterdag kranig geweerd. Hij won knap twee partijen en wist ook nog een game af te snoepen van Yakub Yildizlar, één van de favorieten. Op zondag had hij alleen maar zware wedstrijden op het programma, maar hij deed het weer goed. Tot winst wist Ruben niet te komen, maar hij maakte het al zijn tegenstanders lastig en wist telkens een game te winnen. Zelfs de uiteindelijke kampioen Robin had het lastig tegen Ruben en kan maar ternauwernood voorkomen dat Ruben een 2-1 voorsprong nam (11-6 9-11 15-13 11-7). Een 10e plek is het eindelijke resultaat. Super gedaan Ruben!

Gabriëlius Camara was het afgelopen half jaar lid van SVE en hielp het eerste jeugdteam naar de finale van de Kampioensgroep. Hij gaat volgend seizoen – helaas – verder bij Taverzo. Toch willen we vermelden dat dit grote talent, als eerstejaars pupil, ongeslagen kampioen is geworden bij de pupillen. In elf wedstrijden verloor hij slechts 7 games. Een geweldige prestatie. Gefeliciteerd Gabriëlius!

Ellin Nootebos had zich knap weten te plaatsen voor de finales bij de meisjes kadetten. In het sterk bezette veld wist zij net als Ruben twee wedstrijden te winnen, met als resultaat een mooie 10e plek. Super gedaan Ellin!

Floris Zur Muhlen (als eerstejaars) en Tim Gras (als tweedejaars) speelden allebei de finale bij de jongens kadetten. Na de eerste dag stonden ze met 5 overwinningen uit 6 wedstrijden op een gedeelde eerste plek, maar beide hadden op zondag nog een zwaar programma. Tim deelde daarbij de eerste klap uit aan Floris door de onderlinge wedstrijd en in spannend gevecht te winnen. Floris herstelde zich knap met een klinkende zege op Nederlands kadetten kampioen Mick de Vette, maar tegen Lode Hulshof moest hij met 11-9 in de 5e zijn derde verlies incasseren. Daarna won hij ijzersterk met 3-0 van zowel Kas van Oost als Jelle Moris, waardoor hij op 8 overwinningen eindigde. Ondertussen had Tim de kans om kampioen te worden, maar in zijn laatste twee wedstrijden kwam hij er niet aan te pas tegen Lode Hulshof en Barry Berben. De laatste werd daardoor kampioen, hij verloor alleen van Floris. Lode eindigde als tweede. Tim haalde net als Floris uiteindelijk 8 overwinningen en omdat hij onderling van Floris had gewonnen mocht Tim plaatsnemen op het podium. Voor Floris dus de ondankbare plek naast het podium als nummer 4. Voor allebei geldt dat ze twee dagen lang super gepresteerd hebben! Tim mag het volgend jaar laten zien bij de junioren, Floris gaat volgend jaar als tweedejaars voor het podium bij de kadetten.

Tot slot een eervolle vermelding voor trainingslid Elwin Huiden, die als eerstejaar junior heel de zondag ongeslagen bleef. Op zaterdag had hij bovendien al knap gewonnen van de uiteindelijke kampioen Thomas Baart. Elwin eindigde met 7 overwinningen uit 11 op een knappe 4e plek. Proficiat!

Jasper GraaffGoede resultaten SVE’ers tijdens NJM-finale

Laat een reactie achter