Goede uitslagen herenteams SVE

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

Afgelopen zaterdag stond de 7e speelronde van de najaarscompetitie op het programma. SVE 1 speelde thuis tegen koploper Pecos 2, SVE 2 ontving nummer laatst GTTC Groningen 2 en SVE 3 trof koploper TT Nijmegen 1.

SVE 1 – Pecos 2: 3-7
Heren 1 verloor uit al 8-2 van Pecos en leek zaterdag lang op een nog dikkere nederlaag af te stevenen. Kopman Ian verloor zijn eerste wedstrijd met 11-9 in de 5e van de op papier zwakste speler van Pecos, Paul Kruijt. Het geloof leek daarna weg bij Ian en hij verloor ook kansloos van Ronald Rijsdorp, van wie hij in de heenwedstrijd nog had gewonnen. Dat tweede verlies betekende een 5-0 achterstand. Op dat moment stonden Rogier en Quinten echter op. In een ware thriller versloeg Rogier eerst Maroun Nader. In de 4e game kreeg Rogier al twee matchpoints, die hij niet benutte. In de 5e game kwam Maroun 10-8 voor, maar die matchpoints werkte Rogier met twee wereldballen weg, om het daarna zelf af te maken.

In de wedstrijd daarna maakte Quinten gedecideerd korte metten met Paul Kruijt, waardoor de stand nog wat draaglijker werd. Quinten had ook kans op een tweede zege, maar hij liet Roland Rijsdorp in een spannende pot ontsnappen. Rogier pakte nog wel zijn tweede punt, door in de laatste wedstrijd Paul Kruijt te verslaan en de eindstand op 7- 3 te bepalen. Een uitslag waarmee SVE vrede kon hebben.

SVE 2 – GTTC 2: 8-2
Heren 2 is koploper in de 3e divisie en speelde tegen de nummer laatst GTTC. GTTC weerde zich echter kranig. Tim kon maar ternauwernood winnen van de Groningse kopman Ivo Wilschut, waarna Pim in vijven het onderspit delfde: 1-1. Daarna gingen alle potten naar SVE, totdat Floris verrassend van Ivo verloor. Aangezien concurrent Assen ook met 8-2 won verandert er niks in de stand.

SVE 3 – TT Nijmegen: 6-4
Team 3 heeft alle punten nodig in de strijd tegen degradatie. Een gelukje was daarbij dat Nijmegen zaterdag zonder de sterke Jelco van Grunsven aantrad. Er lagen dus kansen om punten te scoren en die pakten Wai Jor, Jan en Robin met beide handen aan. In de eerste pot wist Wai Jor bijna kopman Tony van zijn 100% af te brengen (11-9 in de vijfde), maar Tony won en bleef in zijn andere wedstrijden ook ongeslagen. Net als in de uitwedstrijd wisten alle drie de SVE’ers echter van Martijn Wiltink te winnen. Ook het dubbel ging na een erg spannende strijd naar SVE. Achteraf de belangrijkste pot was die tussen Robin en Fons van Workum. Fons kwam 2-1 en 9-2 voor, maar kreeg toen een enorme inzinking. Robin pakte negen punten op rij en won ook de vijfde game makkelijk. In de laatste wedstrijd won ook Wai Jor van Fons en maakte er zo 6-4 voor. Een mooie en heel belangrijke zege op de koploper!

Jasper GraaffGoede uitslagen herenteams SVE

Laat een reactie achter