Heren 2 en Dames 2 promoveren, Heren 1 veilig

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

Afgelopen zaterdag speelden de landelijke teams van SVE hun laatste thuiswedstrijd. Het waren bovendien belangrijke wedstrijden. SVE 1 kon handhaving definitief veilig stellen tegen Avanti 3. SVE 2 kon concurrent Assen van zich afschudden en SVE 3 moest vol scoren tegen Westa. Bij de dames kon SVE 2 promotie naar de 1e divisie B definitief afdwingen tegen VTV 2.

SVE 1 – Avanti 3: 7-3
Bij SVE 1 was kopman Ian de laatste weken niet in al te beste vorm. Hij liet zaterdag een aantal keer weten dat hij pas om half 5 in bed lag die ochtend, dus de verwachtingen waren bij het publiek niet hoog. Dat bleek echter onterecht. Hij liet, met brakke ogen en vogelnest op het hoofd) eerst de twee mindere goden van Avanti (Steven Pouw en Vincent Swart) kansloos, om vervolgens in het hoogtepunt van de dag Martin Groenewold in 5 games te verslaan. Quinten speelde als heel het seizoen degelijk, won twee potten en samen met Rogier het dubbel. Rogier verloor verrassend van Steven en bleef op één zege steken.

De voorsprong op Avanti is nu 17 punten, dus handhaving kan niet meer misgaan. Volgende week kan SVE zelfs nog de 3e plek in de poule pakken, door Tempo Team in eigen huis te verslaan. Pecos 2 en Scylla 2 gaan in een onderlinge strijd uitmaken wie er kampioen wordt. Scylla heeft een overwinning nodig, Pecos heeft genoeg aan 5 punten.

SVE 2 – Assen 1: 8-2
De headline van de dag was de titelstrijd in de 3e divisie H tussen SVE 2 en Assen 2. Beide teams zijn veel sterker dan de rest in de poule en stonden voor zaterdag samen aan kop met 6-3 punten. SVE speelde in de sterkste opstelling met Gabor en de talenten Floris en Tim en had alle vertrouwen in een goede afloop. De start maakte enkele supporters echter wat nerveus. Tim verloor de eerste pot van Ard-Jan Leeferink en Gabor kwam daarna tegen Bob Eldering 1-2 achter. Met sterk spel wist Gabor de wedstrijd gelukkig nog te winnen, waarna Floris in 5 spannende games afrekende met Jan Meppelink. Doordat Tim en Floris ook het dubbel wisten te winnen stond er geruststellende 3-1 voorsprong op de borden. De Assenaren gaven zich echter niet gewonnen. Floris (tegen Bob) en Gabor (tegen Jan) hadden nog een keer de volle vijf games nodig om te winnen. Daarna verloor Floris nog in 5 games van Ard-Jan. Tim won zijn twee potten overtuigend met 3-1.

Al met al een prachtige 8-2 overwinning. Met vier gewonnen vijf-gamers had de uitslag ook wat minder gunstig uit kan vallen, maar onverdiend is de overwinning in ieder geval niet. Met 6 punten voorsprong op Assen kan SVE 2 volgende week uit bij Stede Broec op cruise control het kampioenschap definitief binnen halen.

SVE 3 – Westa 3: 9-1
Tussen het geweld op de eerste twee tafels stak de ongelijke strijd op tafel 3 schril af. Het al gedegradeerde Westa twee kwam met slechts twee spelers opdraven en binnen een vloek en een zucht stond er 9-1 op het formulier. Alleen Jan verloor een potje, waarin hij onnodig een 2-0 voorsprong weggaf. SVE stijgt daardoor naar plek 4 in de poule met 44 punten, maar concurrent Slagvaardig pakte helaas onverwacht 5 punten tegen De Brug (nu 43 punten). Volgende week moet SVE 3 daardoor uit bij Slagvaardig 5 punten pakken om te handhaven.

Aan de andere kant van de zaal pakte Dames 1 ondertussen 4 punten tegen nummer 2 Tanaka. Daardoor zijn Amber, Kelly, Monique en Nena nu definitief verzekerd van een plek in de promotiepoule 1e divisie. Dames 2 zal volgend seizoen definitief uitkomen in de degradatiepoule 1e divisie. Irene, Melanie, Berber en Laura zijn door een sterke 10-0 overwinning op VTV definitief 2e geworden in de 2e divisie A. Dames 3 en 4 verloren zaterdag allebei met 7-3 in de 2e divisie B.

Jasper GraaffHeren 2 en Dames 2 promoveren, Heren 1 veilig

Laat een reactie achter