Hoogste teams winnen weer; tijd voor Oktoberfest!

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

Afgelopen weekend hebben onze hoogste teams weer uitstekende zaken gedaan in de 2e divisie. SVE 1 won voor de tweede week op rij met 10-0, terwijl SVE 1 (dames) met 9-1 won. Beide teams koersen hard af op een potentieel kampioenschap. Aanstaand weekend spelen ze weer thuis tijdens de derde Super Saturday. Deze zaterdag heeft als thema Oktoberfest: ledenhosen en dirndl’s, bierpullen, braadworsten en heerlijke muziek! Kom je onze teams ook aanmoedigen en gezellig meefeesten?

SVE 1 – Kampenion 1: 10-0

Elk voordeel hep z’n nadeel. Quinten brak tijdens de warming-up van de eerste competitiewedstrijd zijn arm, maar dat zorgt er wel voor dat Wouter extra zijn best heeft gedaan om zijn diensten op zijn werk te verschuiven. Met kunst en vliegwerk lukte het hem om ook zaterdag weer op tijd aanwezig te zijn. Vervelend voor de tegenstanders, want Wouter bleef net als de eerste twee competitiewedstrijden ongeslagen. Voor Jelle geldt hetzelfde. Hij kwam tegen de mannen uit Kampen geen moment echt in de problemen. De crux voor de 10-0 overwinning lag bij Rogier. In het kielzog van Wouter en Jelle presteert ook hij uitstekend dit seizoen. Gert-Jan de Lange en Julian Plette maakten het Rogier erg lastig, maar beide potten wist Rogier met 11-7 in de 5e game over de streep te trekken. Belangrijke en knappe punten. Ook niet onbelangrijk is dat Rogier zijn plek in het dubbel van SVE 1 heeft opgeëist. Het dubbel Wouter/Jelle wilde maar niet op gang komen, dus is het de beurt aan Jelle en Rogier. En dat werkt! Vorige week tegen Spaarne werd al gewonnen en nu was het zelfs een makkelijke 3-0 overwinning. Nuttige punten in de strijd om het kampioenschap! SVE staat nu al 3 punten voor op nummer 2 VTV, met de inhaalwedstrijd tegen FTTC nog voor de boeg.

SVE 1 – Hutaf 1: 9-1

Ook de dames van SVE laten er tot nu toe weinig gras over groeien. In de poule van 5 teams van de 2e divisie kwam Hutaf op bezoek. De dames uit Huissen hadden hun kopvrouw thuisgelaten en mede daardoor heel de wedstrijd weinig in te brengen. Alleen Berber, kopvrouw van SVE, verloor verrassend een potje van Noor Rooding. Dat kostte Berber meteen 46 punten op haar ELO-rating! In de overige 9 wedstrijden verloor SVE zelfs geen enkele game. In de poule heeft SVE na 3 wedstrijden net als de heren liefst 27 punten en daarmee een straatlengte voorsprong op nummer 2 VVV.

SVE 2 speelde tegen koploper Kluis, maar die lieten sterkhouder Sijstermans en Snijders thuis. Een mooie kans voor SVE om punten te pakken in de strijd tegen degradatie en die werd met beide handen aangegrepen. Sandra Timmermans en Bettina Balfoort kregen geen kans van de SVE’ers, maar verrassend genoeg had ook Azad Gamzajev het heel zwaar. Hij wist alleen in vijven van onze Hans Nieuwenhuis te winnen. Ron en William wonnen van hem, waardoor er met 9-1 werd gewonnen.

SVE 3 presteerde zonder kopmannen Rob en Remco naar behoren. Scylla 3 kwam in een niet heel sterk opstelling naar SVE, maar SVE speelde ook met een invaller. SVE kwam 3-1 achter, maar knokte zich nog naar een 5-5 gelijkspel. De ommekeer werd gerealiseerd door Simone, die bij 1-3 achter in haar wedstrijd tegen Ilan Meijer een 0-2 achterstand knap wegpoetste. Invaller Rens Boer won knap twee potjes. Aan SVE nu de taak om zaterdag tegen de ijzersterke koploper Rapidity de schade beperkt te houden.

SVE 2 (dames) won ondertussen met 8-2 van VVV. Een mooie zege, waarbij de toeschouwers af en toe verwonderd toekeken hoe een VVV-speelster volledig rechtop staand en nauwelijks bewegen toch wat knappe ballen wist te slaan. Aanwinst Loes Doornbos lijkt zich ondertussen steeds meer thuis te voelen bij SVE. Op vrijdag won ze 2 van haar 3 potten in de 2e klasse en bij de dames voegde ze daar een hattrick aan toe.

Enige ‘dissonant’ zaterdag was SVE 3 (dames), die het in de 3e divisie niet konden bolwerken tegen koploper Buitenpost. Er werd met 3-7 verloren.

Tijd voor een feestje: Oktoberfest

Aanstaande zaterdag spelen de teams weer thuis en dan is het tijd voor een mooi SVE-feest: Oktoberfest. Is jouw Oktoberfestkledij al gewassen en gestreken?

Het belooft weer een bijzonder festijn te worden, dat je niet mag en wil missen! Houten tafels, goed gevulde bierpullen, bratwursten, de beste Schlagers, een fantastische Oktoberfestquiz (21:30 uur) met heerlijke prijzen, nog veel meer én jij in je prachtige Lederhosen of Dirndl-pakje! Neem ook je vriendjes en vriendinnetjes mee!

Verder staat er vanaf 16:00 uur ook gewoon weer spectaculair landelijk tafeltennis op het programma:


Heren 1 – GTV Vriendenschaar1
Heren 2 – Ttv-Alexandria ‘66 2
Heren 3 – Tafeltennisvereniging Rapidity 1

Dames 1 – Tafeltennisvereniging VVV 1
Dames 2 – Tafeltennis Nijmegen 1
Dames 3 – Tafeltennisvereniging Wezep 1

Jasper GraaffHoogste teams winnen weer; tijd voor Oktoberfest!

Laat een reactie achter