Interview met de nieuwe hoofdtrainer

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

Helaas bleek afgelopen zomer dat onze vaste trainer Jacob een stapje terug wilde doen en zich meer wilde gaan toeleggen op zijn woongroep. Jacob was al sinds 2004 actief voor SVE en werd in 2010 hoofdtrainer. Hij heeft veel betekend voor de club en mede daarom moest een vervanger aan hoge eisen voldoen. De technische commissie van SVE wist echter een waardige opvolger te strikken: Maurice Schulte. Hij is geen onbekende voor SVE, aangezien hij tussen 2002 en 2004 in het eerste team bij SVE speelde. Nu, meer dan tien jaar later, is hij terug. Tijd om (hernieuwd) kennis te maken met onze nieuwe hoofdtrainer. Door Erik van der Wurff

-Om te beginnen: hoe ben je voor het eerst in aanraking gekomen met tafeltennis?
Er stond een tafeltennistafel bij mij op de basisschool. In de pauze werd daar veel op gespeeld. Elke pauze stond ik daar ook rond de tafel te spelen.

-Wat is het hoogtepunt van je spelerscarrière geweest?
Op het hoogtepunt van mijn (tafeltennis)carrière speelde ik rond de 50% eerste divisie. Dit was bij Integer in Krommenie.

-Hoe lang doe al training geven en coachen?
Ik ben begonnen met training geven rond mijn 15e, dat is 21 jaar geleden. Dit was bij SVE en gaf training aan de 3e tot en met de 6e klasse senioren.

-Train je nu zelf nog? En speel je nog competitie?
Zelf train ik niet meer waardoor ik ook een stapje terug gezet heb in de competitie, van tweede divisie naar de Overgangsklasse.

-Denk je dat het je helpt bij het training geven dat je zelf op een redelijk hoog niveau gespeeld hebt?
Ik ben van mening dat het zeker een pré is om hoog gespeeld te hebben. Meestal snapt men het spel dan beter/sneller.

-Wat vind jij zelf belangrijk bij tafeltennistrainingen? Wat denk je dat er over- of onderbelicht wordt op de gemiddelde tafeltennistraining?
Techniek, balans en vastheid. Om te oordelen over andere trainingen vind ik niet fair. Elke trainer heeft zijn eigen visie hoe een speler beter te maken, wil niet zeggen dat er maar één juiste weg is. Techniek vind ik wel erg belangrijk. Het is wel een moeilijk punt omdat ook hier de meningen over verdeeld zijn.

-Waarom heb je eigenlijk besloten om op het aanbod van SVE in te gaan?
Ik hoefde er eigenlijk niet lang over na te denken. Ik voel nog veel liefde voor de club SVE. Denk graag terug aan de tijd dat ik bij SVE heb mogen spelen en de kans om daar nogmaals deel van te zijn vind ik geweldig.

-Wat is je indruk van SVE, nu je hier een aantal weken rond loopt?
De gezelligheid is nog als vanouds. Er wordt door jong en oud hard getraind zonder dat men het sociale aspect van een club vergeet.

-Wat wil je graag bereiken bij/met SVE? Heb je jezelf een bepaald specifiek doel gesteld wat je wilt bereiken met de jeugdspelers het komende jaar?
Ik hoop de jeugd net als de vorige trainer op het hoogste niveau te kunnen laten meedraaien. Verder hoop ik dat de jeugd mijn training als leuk ervaart omdat iedereen op de eerste plaatst tafeltennist omdat wij aan dit “gekke” spel zo veel plezier beleven.

-Wat doe je zoal buiten tafeltennissen en tafeltennis training geven?
Naast tafeltennis ben ik in de ochtend bezig met mijn eigen administratiekantoor. Maar ik geef langzaam meer en meer trainingen.

-Tot slot: wat vind je dat beter kan bij SVE? En wat is er juist top geregeld bij SVE?
Wat er beter kan is moeilijk te zeggen omdat ik nog niet lang bij de club ben. Wat top is bij SVE is het welkome gevoel dat je krijgt wanneer je de club binnen stapt. Iedereen is vriendelijk en behulpzaam, er is altijd wel activiteit. Of het nu darten is, kaarten of tafelvoetbal. Er straalt gezelligheid vanaf.

Jasper GraaffInterview met de nieuwe hoofdtrainer

Laat een reactie achter