Interview met Jacintha de Hoop

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

Afgelopen zomer werd SVE blij verrast door de inschrijving van Jacintha de Hoop als lid. Jacintha is op haar 21e al jaren een topspeelster en is na de zomer in Utrecht komen wonen vanwege haar studie Commerciële economie. Sinds januari is ze in de herencompetitie geswitcht van FvT naar SVE, om bij ons uit te komen in team 1 in de 3e divisie. Hoogste tijd dus om nader kennis te maken met Jacintha!

Hoe ben jij voor het eerst in aanraking gekomen met tafeltennis?

Dat is alweer bijna 11 jaar geleden. Mijn vader en broer speelden al tafeltennis en doordat ik geregeld meeging naar de trainingen, ben ik zelf ook gaan spelen. Ook hadden we een tafeltennistafel op zolder (overigens nog steeds).

Je bent afgelopen zomer in Utrecht komen wonen en studeren. Hoe ben je terecht gekomen bij SVE?

Ik was al vaker bij SVE geweest, doordat ik meerdere keren meegedaan heb aan de Open Utrechtse kampioenschappen. Toen ik in september in Utrecht kwam wonen ben ik daarom langsgegaan bij SVE om mee te trainen. Al snel trainde ik hier twee keer per week mee en zo ben ik ook gevraagd om competitie bij SVE te komen spelen. SVE bevalt mij tot nu toe erg goed. De zaal is bijna altijd open om te trainen en daarnaast is het een gezellige vereniging!

Moet je veel trainen om jouw niveau te bereiken en vast te houden?

Ik sport bijna wel iedere dag. Ik train 3 á 4 keer in de week (tafeltennis). Daarnaast ga ik twee keer per week fitnessen en geregeld een rondje hardlopen. Daarbij komen dan de wedstrijden in het weekend.

Wat beschouw jij als je mooiste overwinning/prestatie in je carrière tot nu toe?

Een mooie prestatie in mijn jeugdcarrière was de derde plek op de nationale jeugdmeerkampen (als tweedejaars cadet).  Een andere mooie prestatie was de tweede plek in het teamtoernooi en de derde plek enkel op het internationale jeugdtoernooi Hasselt (als derdejaars junior). In 2013 heb ik het B-toernooi Oostende gewonnen en de kwartfinale bij het A-toernooi Oostende behaald. Dat is ook een mooie prestatie geweest in mijn carrière.

Jouw zus Sanne speelt samen met jou in de Eredivisie en je broer Jochem speelt Eredivisie Heren. Van wie hebben jullie je talent?

Haha, waarschijnlijk van mijn ouders. Van mijn vader het balgevoel en van mijn moeder de wil om te winnen.

Willen jullie ooit nog eens met z’n drieën in hetzelfde team gaan spelen?

Ik heb een aantal seizoenen geleden met mijn vader (Ben) en mijn zusje (Sanne) in hetzelfde team gespeeld. Wij speelden 1e klasse en Hoofdklasse in de afdelingscompetitie en hebben een paar wedstrijden met z’n drieën gespeeld. Hierna zijn wij kampioen geworden in de Hoofdklasse en is mijn vader niet meegegaan naar de 3e divisie. Ik weet niet of Jochem, Sanne en ik nog samen in één team gaan spelen, maar het lijkt me wel leuk!

Je speelt bij de dames al jaren op het hoogste niveau. Wat heb je nog voor ambities? Wat zijn je doelen bij SVE?

Mijn ambitie is om tot de top 20 te behoren op de nationale damesranglijst (momenteel 28e, red.). Met SVE 1 wil ik graag kampioen worden in de derde divisie en daarna proberen te handhaven in de tweede divisie.

Wat doe je graag als je niet tafeltennist of studeert?

Naast mijn studie en tafeltennis ga ik graag eens een dagje shoppen, terrasje pakken of in de avond een drankje doen in de stad. Ik hou er ook erg van om op vakantie te gaan, het liefste naar de zon! 🙂

Tot slot. Als nieuwkomer kijk je met een frisse blik naar onze vereniging. Welke verbeterpunten zie je? Wat zou je juist niet veranderen?

Ik vind dat SVE een mooi clubgebouw heeft dat bijna altijd open is. Opvallend vind ik alleen dat SVE helemaal geen sponsors heeft. Al hoorde ik dat er al een sponsorcommissie is opgestart, dus dit is een goed initiatief.

Jasper GraaffInterview met Jacintha de Hoop

Laat een reactie achter