Jacintha en Sanne 2e op NK Dubbel

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

Afgelopen weken kwamen Sanne en Jacintha uit op het NK voor dames. Ze speelden zowel enkel als (samen) dubbel. Vooral in het dubbel deden ze het uitstekend met een prachtige finaleplek als resultaat.

De dames trapten om 10.30 uur op zaterdagochtend af met de eerste dubbelwedstrijd tegen het lager geplaatste koppel Depuydt/Hop. Deze tegenstanders werden zonder al teveel problemen met 3-1 aan de kant gezet. Ietwat verrassend was het dat de zusjes in de ronde daarna wonnen van het hoger geplaatste koppel Bours/Men (Men is het grote talent dat vorig jaar op haar 15e al verrassend de kwartfinale in het enkelspel haalde). Ook ditmaal wonnen Jacintha en Sanne met 3-1: 11-4 6-11 11-8 12-10.

De grootste upset moest op dat moment echter nog komen. In de halve finale speelden Jacintha en Sanne om 18.30u tegen het als eerste geplaatste koppel Van Duin/Gogorita (tevens finaliste in het enkelspel). Tegen de verwachting in hadden Sanne en Jacintha geen enkele moeite met de favorieten: 11-7 11-9 11-5. De Hoop/De Hoop in de finale!

Zondagmiddag om 14.00 uur werd de finale gespeeld tegen Tanja Helle (teamgenoot van Jacintha en Sanne in de Eredivisie Dames) en Yana Timina. Dat duo bleek uiteindelijk een maat te groot voor onze toppers. De eerste game namen Jacintha en Sanne nog een 5-2 voorsprong, maar daarna kwamen ze er niet meer aan te pas. Van de 23 punten die volgden wisten ze er maar 3 te pakken, waardoor er een 11-7 11-1 achterstand op het bord stond. De derde game werd met 11-5 helaas niet veel beter.

Hoewel de finale dus verloren ging is de tweede plek een heel mooi resultaat!

In het enkelspel presteerden Sanne en Jacintha allebei conform hun plaatsi met een plek bij de laatste 16. Jacintha won in de eerste ronde met 4-1 van Rolikova, Sanne met 4-0 van Jasminka Oeij. Voor Sanne lagen er daarna kansen op meer. Ze moest in de 1/8e finale aantreden tegen Sophie Lucardie, die in de 1e ronde verrassend Rianne van Duin had uitgeschakeld. Lucardie bleek echter nog niet klaar, want ze sloeg ook Sanne met 4-2 uit het toernooi. Jacintha had met Linda Creemers op papier een erg zware tegenstander, wat tijdens de wedstrijd ook wel bleek. Jacintha bleef knap bij, verloor de eerste twee games met twee punten verschil en won de vierde game, maar uiteindelijk was Creemers toch een maat te groot: 4-1.

Jasper GraaffJacintha en Sanne 2e op NK Dubbel

Laat een reactie achter