Jan Bruins benoemd tot Erelid

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper Graaff2 Reacties

Afgelopen woensdag is Jan Bruins tijdens de Algemene Ledenvergadering welverdiend benoemd tot Erelid van SVE. Jan is al sinds begin jaren 70 lid van SVE en heeft al die tijd – als speler, vrijwilliger, trainer en bestuurslid – bijgedragen aan de succesvolle en gezellige vereniging die SVE nog steeds is.

Jan is eigenlijk niet zo van de bestuursbaantjes en hoeft ook niet in het middelpunt van de belangstelling te staan. Mede daarom sloeg hij in het verleden het aanbod al eens af om benoemd te worden tot Erelid. Jan is echter ook iemand met een groot besef voor verantwoordelijkheid en stond altijd op als de vereniging hem nodig had. Als jongeman ging hij al training geven, waar hij in de (financiële) hoogtijdagen van het tafeltennis een vergoeding voor kreeg die omgerekend naar nu ongekend is. Zijn passie voor tafeltennis zette door in de start van de tafeltenniswinkel in Utrecht, samen met compagnon Evert Mulder. Die winkel werd later overgedaan aan de huidige eigenaar Frank Bilius. Samen waren Jan en Evert ook zeer betrokken bij het clubblad. In de tijd dat er nog geen computers en printers waren, waren Jan en Evert vaak tot diep in de nacht bezig met het drukken van het clubblad.

Toen SVE in de jaren 90 Europa Cup mocht gaan spelen na een onverwacht succes in de beker, regelden Jan en Tom Joosten de reis naar Oekraïne en de reis van de Oekraïense club naar Utrecht. Dit werd zo’n succes dat Jan en Tom meer verzoeken kregen en dat uiteindelijk uitbouwden naar een grote en succesvolle reisorganisatie, die zij tot op de dag van vandaag leiden.

Toen aan het begin van dit millennium SVE in zwaar weer verkeerde wierp Jan zich met een aantal anderen op om de kar (weer) te gaan trekken. Jan is tot op heden voorzitter van de evenementencommissie en hét gezicht van de Open Utrechtse kampioenschappen. Jarenlang is Jan ook de facto voorzitter geweest. Officieel wilde hij die titel niet, omdat hij naar zijn mening dan meer betrokkenheid bij alle geledingen, zoals de jeugd, binnen de vereniging moest hebben.

Wij zijn Jan allemaal ontzettend dankbaar voor alle tijd en energie die hij al die jaren in SVE heeft gestopt. Hopelijk blijft hij dat nog lange tijd doen.

Jasper GraaffJan Bruins benoemd tot Erelid

Reacties

  1. joost blankenberg

    beste Jan, het lijkt mij logisch dat je van mijn kant ook de nodige felicitaties ontvangt, zoals hierboven al beschreven, dacht ik ook, dat je al lang erelid was.

    binnenkort maar weer eens tegen elkaar spelen.

    gefeliciteerd

    joost

Laat een reactie achter