Jeugd 2 goed op weg naar kampioenschap Landelijk C

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper Graaff1 Reactie

Afgelopen zaterdag vertrok ons tweede jeugdteam voor de derde competitiewedstrijd naar het altijd gevaarlijke Rotterdam. Na twee wedstrijden stond ons team tweede in de poule, met een punt achterstand op de Brabantse concurrent Vice Versa. Het team ambieert (als eerste SVE jeugdteam sinds mensenheugenis in de landelijke klasses, red.) het kampioenschap, dus een goede uitslag was cruciaal deze week.

De teamsamenstelling was ditmaal Damian “Kanonskogel” Bakker, Hans “Jij-blokt-5x-ik-spin-6x” Hazelzet en Tobias “kers-op-de-taart” Kers. Het gerucht ging rond dat teamcaptain Manuel “Tosti” Rincon de avond tevoren aan een overdosis tosti’s bezweken was, zodat hij niet kon spelen.

De reis begon nadat coach Wurff de moeder van Hans had overgehaald dat het wel een goed idee was als hij naar Rotterdam zou rijden. Na welgeteld zesenvijftig seconden was de eerste aanrijding een feit: het illustere stoepje na de brug bij het clubgebouw van SVE bleek niet gediend van Wurff’s rijpraktijken. De rest van de rit bleek leerzaam: mocht Wurff’s carrière als theoretische natuurkundige mislukken, dan kan hij nog altijd proberen een voet aan de grond te krijgen in het reorganiseren van noodlijdende vrouwenbladen. Na een korte inspectie bleek in Rotterdam dat de auto een flinke deuk aan de achterzijde had. Nu moest de dag wel gered worden met een goede uitslag!

Hans en Damian wonnen hun eerste twee wedstrijden vrij gemakkelijk. Tobias moest helaas het onderspit delven in een moeilijke wedstrijd. Vervolgens werd het dubbel na een twee-nul achterstand uit het vuur gesleept door een alsmaar beter spelende Hans en Damian. In de wedstrijden erna liet Damian een sterk staaltje timemanagement zien: iedere game die hij speelde leek niet langer dan drie minuten te duren. Hans analyseerde dit ijzersterk: “Kijk, hij slaat of z’n service mis, of hij maakt direct een punt met z’n service. En als er dan een bal terug komt, dan slaat hij hem ofwel keihard af, ofwel keihard erover.” Vandaar Damien “Kanonskogel” Bakker. Wellicht dat Damien in de leer moet gaan bij zijn gewiekste broer Sean, die menig tegenstander tot wanhoop kan dwingen met slimme balletjes alsook zijn tartende glimlach.

In het middengedeelte liet alleen Tobias een punt liggen. Dit maakte hij ruimschoots goed met een zeer verdiende overwinning in zijn derde wedstrijd. Hans maakte indruk door een fantastische derde wedstrijd te spelen waarin hij consequent bleef aanvallen, ook als het even tegen zat. Damien prutste uiteindelijk het laatste punt bij elkaar waardoor de 8-2 op het scorebord verscheen.

Vrij snel wisten de teamgenoten met hun smartphones te achterhalen dat Vice Versa ‘slechts’ met 7-3 had gewonnen. Dit betekent dat we nu gedeeld eerste staan met dit team. Volgende week gaan de jongens op volle oorlogssterkte naar Brabant om hun gooi naar het kampioenschap kracht bij te zetten!

Vanwege het eerdere onfortuinelijke ongeval moest coach Wurff de bijrijdersstoel bekleden op de terugweg. De dag kreeg tenslotte nog een gouden randje toen uit de autopapieren van de huurauto bleek dat de grote deuk aan de achterzijde er al lang in zat! Er kan dus weer vertrouwd worden op de rijkwaliteiten van de coach.

Jasper GraaffJeugd 2 goed op weg naar kampioenschap Landelijk C

Reacties

Laat een reactie achter