Actief uitje in Utrecht

Jeugd SVE gaat voor landskampioenschap

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter


Aanstaande zaterdag gaat voor de jeugd de competitie weer beginnen. Voor de spelers van ons hoogste jeugdteam wordt het een extra spannend seizoen. Floris ZurMuhlen (13), Tim Gras (14) en Gabrielius Camara (11) gaan, samen met reserve Julian Flamman (18), als één van de favorieten beginnen aan de Kampioenspoule. Na de zomer gaan ze waarschijnlijk allemaal bij de senioren spelen; ze willen dus niks liever dan afsluiten met de titel en daarmee Nederlands kampioen worden.

In het najaar wisten Floris en Tim samen met Quinten Broekhof en Luuk van Amstel hun Landelijk A-poule te winnen. Luuk stopte vervolgens met competitie spelen bij de jeugd en Quinten gaf aan terug te willen keren naar zijn eigen vereniging HBC. SVE moest op zoek naar vervanging en vond die in de personen van Gabrielius Camara en Julian Flamman. Gabrielius, getraind door oud-Eredivisiespeler Jochem de Hoop, is wellicht het grootste talent dat Nederland op dit moment rijk is.

Ondanks dat een groot aantal – soms nog erg jonge – jeugdspelers al bij de senioren speelt in plaats van bij de jeugd (onder andere Kas van Oost, Lars Banning, de broertjes Huiden en Pim van Schaik), belooft het een spannende compettie te worden met een aantal wedstrijden van hoog niveau. Het team van tafeltennisvereniging SKF uit Veenendaal lijkt daarbij de uitgesproken favoriet. Met kopman Douwe Peper en medespelers Romano Versteegen, Thijs van den Berg en Erik Verzijl staat er een ijzersterk team. In het najaar wonnen zij hun Landelijk A-poule met enorme overmacht. De Veenendalers hebben bovendien het voordeel een stuk ouder te zijn dan de talenten van SVE. Naast SKF en SVE geldt Hilversum als outsider. Kopman Mick de Vette ontwikkelt zich de laatste maanden ijzersterk en eindigde in meerdere toernooien, waaronder de afdelingskampioenschappen van 14 januari 2017, boven mede-kadetten Floris en Tim. Naast Mick staan Hilversummers Tim van der Leeden, Lars de Visser en Sander van Buul ook hun mannetje.

De kampioenspoule wordt gecompleteerd door de teams van Pecos (Leiden), Westa (Wessem), HBC (Heemstede), VTV (Nieuwegein) en TOBG (Berkel en Rodenrijs).

Ondanks dat SKF op papier de favoriet is, heeft SVE er vertrouwen in mee te kunnen doen om de titel. De jonge talenten van SVE trainen keihard en worden zienderogen beter. Met Gabrielius erbij is het team bovendien eerder sterker geworden dan zwakker. Ondersteund door coach Jesse Oostveen en toptrainers Maurice Schulte (hoofdtrainer SVE en privétrainer Tim), Jochem de Hoop (privétrainer Gabrielius) en Martijn Grimme (privétrainer Floris) zijn Floris, Tim en Gabrielius klaar voor de strijd.

Aanstaande zaterdag opent SVE het bal met een thuiswedstrijd tegen Hilversum. De wedstrijd begint om 15.00 uur, publiek is uiteraard van harte welkom! Op dezelfde dag begint ook de landelijke seniorencompetitie met drie heren- en drie damesteams van SVE, het wordt dus een gezellige volle bak bij SVE.

Op de foto Floris en Tim in actie tegen het team van Hilversum, najaarscompetitie 2016.

Jasper GraaffJeugd SVE gaat voor landskampioenschap

Laat een reactie achter