John van Spengen wint OU 2016

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

Afgelopen zaterdag organiseerde SVE weer de Open Utrechtse, de traditionele opening van het tafeltennisseizoen. Met 105 spelers hadden we te maken met een recordaantal deelnemers, terwijl het toernooi qua sterkte waarschijnlijk ook nooit sterker is geweest. Daarnaast kwamen er nog veel bezoekers op het toernooi af en kon iedereen buiten genieten van het warme weer. De feestavond met karaoke was ook nog eens super gezellig, dus we kunnen met recht spreken over een topdag!

In de A poule waren er gedurende de dag weinig verrassingen te vermelden. Alleen Ian de Graaf blijkt zijn topvorm nog niet helemaal gevonden te hebben, want hij strandde al in de poule. Alle andere favorieten plaatsten zich wel voor de knock-out fase. De troeven van SVE, Jacintha en Sanne de Hoop en Rogier Kessel, vonden daarin hun waterloo tegen respectievelijk Han Geluk, John Scott en Maurice Schulte. Naast John en Maurice wisten uiteindelijk ook Jelle Goossens en John van Spengen zich conform de verwachtingen te plaatsen voor de halve finales. Jelle bleek de grote vorm echter ook nog niet gevonden te hebben (eerder op de dag kon hij ternauwernood verlies tegen Koen Molewijk voorkomen) en verloor met 3-0 van John van Spengen. Daar moet wel bij aangetekend worden dat John vooral in de 3e game erg veel geluk had, met o.a. twee geluksballen vanaf 9-9.

In de andere halve finale liet John Scott zijn maatje Maurice Schulte kansloos, waardoor John en John de finale speelden. John Scott leek de scherpte op dat moment een beetje kwijt te zijn en werd met 3-1 overtuigend aan de kant gezet door John van Spengen.

In de B had SVE met Timeas, Jan Bruins, Anton Boonen en Khales Warrak meerdere troeven, maar ook zij wisten de prijzen niet bij SVE te houden. Timeas wist nog wel één van de favorieten, Derek Rodink, uit te schakelen, maar verloor in de finale van de verrassende Uri Eugenio. Uri heeft (nog) geen rating en had gevraagd om op 1e klasse niveau ingedeeld te worden, maar liet zien dat hij wellicht ook bij de A ingediend had kunnen worden.

In de C tenslotte werd de titel wel door een SVE’er binnengehaald. Abed Alhady Atwa ging met de prijs aan de haal, door in de finale van Tamara Bakker te winnen.

Iedereen ontzettend bedankt voor zijn/haar deelname en gezelligheid. Volgend jaar gaan we er weer een topdag van maken. Voor nu hebben we gelukkig de foto’s nog: https://www.facebook.com/TTVSVE/photos/?tab=album&album_id=1235769826474509

Jasper GraaffJohn van Spengen wint OU 2016

Laat een reactie achter