Jonge Floris stuwt ook SVE 4 tot grote hoogtes

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

De 13-jarige Floris Zurmuhlen is een belangrijke kracht in het jeugdteam van SVE, dat als eerste is geëindigd in de poulefase van de Kampioensgroep. Floris maakt sinds de Najaarscompetitie echter ook zijn eerste stappen in de seniorencompetitie, en niet zonder succes. Vorig seizoen deed Floris 3 keer mee, won 5 wedstrijden en droeg zo bij aan het kampioenschap van het team in de Hoofdklasse. Dit seizoen heeft Floris al 6 keer meegedaan en verloor hij pas 1 wedstrijd. Met nog één wedstrijd te gaan staat SVE 4 daardoor in leidende positie voor het kampioenschap.

Voorafgaand aan het seizoen was besproken dat Floris weer zo’n 3 keer mee zou spelen, maar door drukke werkzaamheden van Ron en Ole, én omdat Floris na de zomer graag zelf 3e divisie wil spelen, is dat al 6 keer geworden. Het team (met verder nog Arno Luc en Robbert) speelt in een erg sterke poule, met Hilversum en VTV die ook allebei kampioen willen worden. In de onderlinge wedstrijden tegen die concurrenten speelde SVE niet heel sterk, maar Floris hield SVE op koers door vrijwel al zijn wedstrijden te winnen. Hij moest alleen eenmaal zijn meerdere erkennen in Jorgen Verberne van VTV. Ook Robbert Bod presteert overigens weer ouderwets sterk met 16 overwinningen uit 18, al viel hij tactisch alle wedstrijden tegen Hilversum en VTV uit.

Tegen de mindere goden Elan en ATC Almere presteerde SVE optimaal met scores van tweemaal 9-1 en tweemaal 8-2, waardoor SVE nu na 9 wedstrijden bovenaan staat in de poule met 60 punten. VTV volgt op 57 punten en Hilversum op 56 punten.

Beslissing om het kampioenschap
Volgende week vrijdag zal de poule beslist worden. SVE treft thuis VTV, terwijl Hilversum thuis speelt tegen nummer 5 ATC. Het belooft dus een spannende avond te worden, met SVE dat een voorsprong verdedigt maar Hilversum met de op papier makkelijkere tegenstander! SVE mag maximaal 6-4 verliezen om VTV achter zich te houden, maar in dat geval mag Hilversum maximaal 7-3 winnen van ATC.Wil SVE zeker zijn van het kampioenschap, dan moet er 7-3 gewonnen worden van VTV. Dat wordt echter een lastige opgave en dus zal het waarschijnlijk afwachten worden hoeveel punten ATC af kan snoepen van Hilversum. Vaststaat in ieder geval dat Hilversum maximaal 3 punten meer mag scoren dan SVE. VTV heeft uiteraard ook nog een kans, als het met minimaal 7-3 weet te winnen van SVE, maar daar gaan we voor het gemak niet vanuit.

Het is tot slot nog de vraag in welke opstelling de teams voor de dag komen. Onze Floris speelt de dag erna de play-offs om de Kampioensgroep, dus de vraag is of hij mee wil en kan doen tegen VTV. Bij VTV is het de vraag wie als 3e speler mee zal doen naast sterkhouders Langerak en Verberne. SVE 4 kan in ieder geval alle steun gebruiken, dus kom volgende week vrijdagavond naar SVE!

Jasper GraaffJonge Floris stuwt ook SVE 4 tot grote hoogtes

Laat een reactie achter