Krappe overwinning van SVE 7 ondanks een gemiste afslag

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

Ondanks dat team SVE 7 uit 5 leden bestaat was het toch even moeilijk om een volledig team op de been te krijgen voor de afgelopen uitwedstrijd (in verre Lelystad) op 6 november, met geblesseerde Pieter-Jan, in het buitenland vertoevende Marco, vakantieganger Niels, en een afspraak hebbende Eduard. – Verslag door Eduard. De enige ongehinderde van het hele team was Peter, Eduard moest zijn afspraak afzeggen om zich beschikbaar te stellen voor de wedstrijd, en gelukkig was Irene (van team SVE 8) bereid om in te vallen. Het bereiken van de hoofdstad van provincie Flevoland is niet helemaal goed gegaan: gelegenheidschauffeur Eduard miste een afslag bij Lelystad. Inmiddels weet hij heel goed dat de polder zulke fouten niet vergeeft: 34 km omrijden was de straf. Halfuur later dan gepland is de SVE-equipe (Eduard, Peter en Irene) bij LTTC gearriveerd. Zij werden welkom geheten door het gemotiveerde LTTC-team (bestaande uit Glenn, Kenneth en Martin) dat na een sterk optreden in de laatste paar wedstrijden opeens kampioenschapkansen zag verschijnen. Gezien ook dat er thuis een verlies 3-7 werd geleden, koesterde SVE geen al te hoge verwachtingen.

Traditiegetrouw begon Peter. Glenn speelde agressief en onbevangen tegen Peter en stond in een mum van tijd 2-0 in games voor. De nodige aanpassingen in het spel van Peter (meer aanval) leidden tot tussenstand 2-2 in games, waarna Peter de enerverende vijfde game met 12-10 naar zich kon toetrekken: 0-1. De volgende wedstrijd tussen Eduard en Kenneth verliep ongewoon snel in het voordeel van Eduard: 0-2. Kenneth kwam totaal niet in zijn spel, het was echter onduidelijk of dit aan Eduard of aan Kenneth lag. Vervolgens speelde Martin een tactisch zeer sterke wedstrijd tegen SVE-invalster Irene: met gedoseerd contra spel heeft Martin Irene’s lange noppen helemaal onschadelijk gemaakt: 1-2. Nadat Eduard en Peter de dubbel hebben gewonnen (al hadden ze lang niet gedubbeld), stond er tussenstand 1-3 in het voordeel van SVE.

In de vijfde wedstrijd won Kenneth, tegen de verwachtingen in, van Peter: 2-3. De wedstrijd tussen Glenn en Irene kende een grillig verloop: 2 snelle games en 2 lange games, waarbij Glenn aan het langste eind trok: 3-3. In de wedstrijd van Eduard tegen Martin is het gebleken dat Eduard in goede doen was op die avond, zijn spinballen gingen bijna allemaal (verbazingwekkend genoeg) raak: 3-4. De volgende wedstrijd van de invalster Irene tegen Kenneth was de spannendste van de avond, de vechtlust van Irene en haar ongelofelijke saves bij de matchpoints tegen gaven de doorslag. Na matchpoints heen en weer won Irene met 15-13 in de vijfde game zodat SVE 7 een belangrijk punt mocht bijschrijven, tussenstand 3-5 in het voordeel van SVE.

Normaal gesproken is de service van Peter een belangrijk wapen, maar deze keer was het juist Peter die nogal wat moeite had met Martin’s service: 4-5. In de laatste wedstrijd bevestigde Eduard zijn goede vorm van de avond door van Glenn in vier games te winnen en daarmee een fijne hattrick te scoren (voor gewijden: ’’zoete wraak’’ op LTTC). De eindstand werd 4-6, een krappe overwinning, waarmee SVE 7 tevreden mag zijn.

Jasper GraaffKrappe overwinning van SVE 7 ondanks een gemiste afslag

Laat een reactie achter