Laatste week Afdelingscompetitie: waar is het spannend?

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

Het is alweer de laatste week van de Afdelingscompetitie. Dat roept de vraag op waar het nog spannend is! Een blik op de ranglijsten toont dat de teams van SVE weinig meer hebben om voor te strijden. Hieronder een overzichtje.

SVE 3 is al verzekerd van de 2e plek in de Hoofdklasse B. Zaterdag mogen ze uit tegen kampioen Huizen nog een mooi einde proberen te breien aan een uitstekend seizoen.

SVE 4 is al bijna gedegradeerd uit de Hoofdklasse A. Alleen bij een heel grote overwinning op nummer laatst Shot is er nog een kans, als nummer 4 VTV (6 punten voor) tegelijkertijd dik verliest van Hilversum.

SVE 5 heeft nog een kleine kans om kampioen te worden in de 1e klasse D. Thuis tegen nummer laatst WIK moeten ze dan minimaal 4 punten meer pakken dan koploper VTV. Overigens heeft SVE 5 een promotieverbod, dus veel hebben ze niet aan een kampioenschap.

Bij SVE 6 zit de klad er een beetje in de laatste weken. Desalniettemin is het kampioenschap in de 2e klasse D zo goed als zeker binnen, met 8 punten voorsprong op ZETA. Vrijdag thuis tegen Woerden nog even 3 punten halen!

SVE 7 is al gedegradeerd, maar kan nog 5e worden in de 2e klasse B. Daarmee kan wellicht nog degradatie worden voorkomen, dus het is zeker nog van belang. Het team speelt donderdagavond uit tegen nummer 4 Maarssen.

SVE 8 speelt nergens meer om. Zij zijn al zeker van de 4e plek, wat voor het eerst in zo’n vier seizoenen 2e klasse betekent dat het team zich op eigen kracht handhaaft. Chapeau! Vrijdag uit tegen nummer 3 Bijmaat nog maar even een goed resultaat boeken en dan snel terug naar SVE om de handhaving te vieren.

SVE 9 is helaas al gedegradeerd, als nummer laatst in de 3e klasse G. Een teleurstellend seizoen dus. Vrijdag uit tegen nummer 4 Huizen gaan ze proberen nog wat kleur aan het seizoen te geven.

SVE 10 is na promotie uit de 5e klasse goed op weg naar handhaving in de 4e klasse. De fanatieke mannen staan knap 4e in de 4e klasse I, met 5 punten voorsprong op nummer 5 Vita. Dat mag dus niet meer misgaan Als ze vrijdag thuis het onderlinge duel met SVO winnen eindigen ze zelfs als derde!

SVE 11 is ook al klaar en zal als tweede, derde of vierde eindigen. De voorsprong op de nummer 4 is 2 punten, de achterstand op de nummer 2 5 punten. Donderdagavond uit tegen nummer laatst Woerden gaan ze proberen een dikke overwinning neer te zetten en zo nummer 2 Hoogland, dat zelf tegen de kampioen speelt, nog in te halen.

Duo 1 is al zeker van de laatste plaats in de 2e klasse A. Vrijdag thuis tegen ZTTV proberen ze nog wat extra punten te verzamelen.

Duo 2 (zelfde team als SVE 10) is ook al klaar en vrijwel zeker van de (nette) 2e plek in de 4e klasse. Vrijdag kan de 2e plek veilig worden gesteld tegen nummer 4 Huizen.

Duo 3 is hard op weg om kampioen te worden in de 5e klasse. Vanavond moeten ze nog inhalen tegen nummer 3 TVS. Momenteel staat SVE gelijk in punten met TVS én nummer 2 UTTC, maar SVE heeft een wedstrijd minder. Vrijdag kunnen ze vervolgens (als vanavond goed verloopt) het kampioen binnen slaan uit tegen nummer laatst Woerden.

Duo 4 is al kampioen! Daarmee promoveren ze alsnog naar de 5e klasse, waar ze eigenlijk dit seizoen al gehoopt hadden in uit te mogen komen. Chapeau! Donderdag nog even een mooie uitslag boeken uit tegen nummer laatst Effect.

Duo 5 staat helaas onderaan in de 6e klasse en daar kunnen ze niets meer aan veranderen. Vanwege verhuizing van Arnold naar Brabant zijn ze overigens nog op zoek naar een nieuwe speler voor het komende seizoen!

Jasper GraaffLaatste week Afdelingscompetitie: waar is het spannend?

Laat een reactie achter