Landelijke teams starten uitstekend

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper Graaff1 Reactie

Afgelopen zaterdag werd ook de landelijke voorjaarscompetitie afgetrapt, nadat een week eerder de afdeling al was begonnen. Het was meteen een drukte van jewelste bij SVE. In de middag speelden drie jeugdteams thuis, in de avond twee seniorenteams plus een damesteam van Traiectum.

Ons hoogste jeugdteam debuteerde in de kampioenspoule. Zij deden dat met een 5-5 gelijkspel tegen HTC 1. Mees was de man van de dag, met drie overwinningen. Elwin en Nena wisten allebei helaas slechts één potje te winnen.

Team 2 deed het nog beter tijdens hun debuut in Landelijk B. Jong talent Floris blijft het fantastisch doen en won voor de verandering maar weer drie potjes. Henriëtte won als invalster heel netjes twee wedstrijden, terwijl Manuel er één won. Uitstekend werd daarmee een mooie 7-3 overwinning voor SVE!

SVE 3 tenslotte verloor de debuutwedstrijd in Landelijk B met 4-6 van SKF 4. Damian en Tobias wonnen allebei netjes twee wedstrijden, maar Hans kon hen ditmaal niet volgen.

Daarna was het woord aan de senioren. SVE 1 is na de degradatie uit de 3e divisie gebrand op een spoedige terugkeer naar de 2e divisie, met behulp van verse kracht Jacintha De eerste stap werd zaterdag gezet, door het gezellige en luidruchtige GTTC met 8-2 terug te sturen naar Groesbeek. Jeffrey en Jacintha waren allebei niet opgewassen tegen Rob de Haas, de andere wedstrijden gingen redelijk overtuigend naar SVE. Jacintha moest daarvoor wel diep gaan en eenmaal een 0-2 achterstand wegwerken.

SVE 2 opende het bal tegen Maastricht 1. De Limburgers zijn op papier het zwakste team in de poule en waren wat overdonderd door de gezellige en luidruchtige atmosfeer bij SVE, maar deden het zeker niet onverdienstelijk. Ook Jan Mulder had last van knikkende knieën en verloor zijn eerste wedstrijd met het kleinste mogelijk verschil van de beste speler van Maastricht, die later ook Peter Marijn in vijven wist te kraken. De dubbel ging ook nog eens met 11-9 in de vijfde verloren, waarmee de eindstand op 7-3 kwam. Een degelijke overwinning van SVE, maar een knappe ‘3’ van Sean die na een seizoen 1e klasse weer terug is in de 3e divisie.

Al met al een lange tafeltennisdag met overwegend positieve uitslagen. Het was lekker druk en erg gezellig bij SVE. Dat smaakt naar meer!

Jasper GraaffLandelijke teams starten uitstekend

Reacties

Laat een reactie achter