In oktober 2016 startte er op initiatief van Marjolein van Batenburg van zorgorganisatie Reinaerde en Els Duijn van De Hoogstraat Revalidatie een proef bij tafeltennisvereniging SVE voor Utrechters met een beperking. Op vijf dinsdagen kon een groep enthousiastelingen terecht bij SVE voor een training van 1,5 uur, onder begeleiding van trainer Peter Miedema. De pilot was zo’n succes dat daarna besloten is om door te gaan en elke dinsdagmiddag een training aan te bieden.

Tafeltennis is uitermate geschikt voor sporters met een beperking, omdat de sport laagdrempelig en fysiek niet heel belastend is. Daarnaast is tafeltennis ook geschikt voor rolstoelers. Nederland is wereldwijd een voorloper op het gebied van ‘paratafeltennis’. Op de Paralympische Spelen wint Nederland steevast een aantal (gouden) medailles. SVE vindt het bovendien belangrijk om bij te dragen aan het sportaanbod voor Utrechters met een beperking.

De trainingen bij SVE worden aangeboden in samenwerking met zorgorganisatie Reinaerde, De Hoogstraat Revalidatie en Harten voor Sport. Voor slechts 98 euro per jaar kan men elke dinsdagmiddag komen trainen. Ook een keer meedoen? Stuur dan een mailtje naar info@ttvsve.nl.

Het paratafeltennis bij SVE is ook al een aantal maal onder de aandacht gebracht door verschillende media. Hieronder een link naar een artikel op de site van Sport Utrecht en een link naar een artikel in De Utrechtse Internet Courant.

Sport Utrecht maart 2017: http://www.sportutrecht.nl/nieuws/2017/03/sporten-met-beperking

DUIC maart 2017: https://issuu.com/duic/docs/duic_krant_029_maart_2017/14

Ron van der MaarelPara tafeltennis