Martijn de Vries winnaar Open NK Ultimate 2018

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

Voor het tweede jaar op rij werd afgelopen zaterdag het officieuze Open NK Ultimate bij SVE georganiseerd. Om tweevoudig kampioen Martijn de Vries wat meer tegenstand te bieden, werd dit jaar een groep Fransen, Duitsers en Belgen ingevlogen. Martijn was echter niet onder de indruk en prolongeerde probleemloos zijn titel.

 

De dag werd begonnen met 29 spelers, omdat er op het laatste moment helaas nog een afzegging binnenkwam. Op drie Ultimate-tafels werd gespeeld in vijf poules van 5 en één van 4. Onder andere topspelers als Laurens Tromer, Martijn en Boris de Vries en Koen Hageraats kwamen in actie. Blikvangers uit Frankrijk waren met name Alexandre Brigault, Nicolas Brocard en Vincent Roche. Van de Duitsers maakte Dominic Stendebach de meeste indruk. Namens SVE deden onze toppers Rob Seldenrijk en Wai Jor Woe mee, terwijl ook Timeas Schim van der Loeff mocht meedoen om een late afmelding op te vangen.

Na uren strijd gingen de nummers 1 & 2 uit de poules met de beste vier nummers 3 door naar de 1/8e finale. Rob Seldenrijk was daarbij dichtbij een verrassing tegen Dominic Stendebach, maar hij kon het in de derde game niet afmaken. Ondanks een matchpoint verloor hij met 12-10 in de 3e game. De kwartfinale was vervolgens het eindstation voor Stendebach, waar hij verloor van de verrassend sterke Vincent Roche. Ook Laurens Tromer, finalist van vorig jaar, verloor in de kwartfinale. Hij moest zijn meerdere erkennen in Alexandre Brigault. Ook Martijn de Vries en Nicolas Brocard haalden de halve finale, door Andreas Greb en Stephan Tromer te verslaan.

De Fransen domineerden zo het toernooi, met drie Fransen in de halve finale. Gelukkig hebben we dan altijd Martijn nog, die al jaren ongeslagen is achter de Ultimate tafel. In de halve finale maakte hij korte metten met Alexandre Brigault. In de finale wachtte vervolgens Nicolas Brocard. De Fransman deed alles om het Martijn zo lastig mogelijk te maken, maar als het echt moet kan Martijn altijd nog een tandje bijschakelen. Uiteindelijk won hij overtuigend in vier games.

Al met al was het weer een zeer geslaagd toernooi. Martijn en Boris reizen – met wellicht nog een paar Nederlanders – volgend week naar Altenkirchen om het WK te spelen. Duidelijk is dat Martijn hier weer de torenhoge favoriet zal zijn.

Jasper GraaffMartijn de Vries winnaar Open NK Ultimate 2018

Laat een reactie achter