Martijn Spithoven aangesteld als combinatiefunctionaris tafeltennis bij SVE

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

De kogel is door de kerk. Nadat we een aantal sollicitaties hebben ontvangen heeft tafeltennisvereniging SVE er uiteindelijk voor gekozen om in zee te gaan met Martijn Spithoven (25) als combinatiefunctionaris. We zijn ontzettend blij met Martijn, die op papier – en naar wij verwachten ook in de praktijk – de perfecte kandidaat is voor de functie. Martijn gaat starten per 1 januari.Martijn heeft al jaren ervaring met het geven van training en geldt als autoriteit op het gebied van het training geven aan (beginnende) kinderen. Martijn is nu trainer bij TT Nijmegen, de afdeling Gelre, het RTC van de afdeling Midden en bij De Toekomst. Martijn heeft ook de tafeltennistrainer 4 opleiding gevolgd.

SVE heeft voor 0,6 FTE subsidie gekregen van de gemeente Utrecht, voor de periode 1 januari 2017 – 31 juli 2018. Martijn gaat in die periode gemiddeld 22,7 uur per week aan de slag. Van die tijd wordt 60% besteed in de wijk, wat voornamelijk betekent het geven van (Table Stars) clinics en lessen aan basisschoolkinderen, met het doel die kinderen duurzaam aan het sporten te krijgen. De overige 40% van de tijd gaat Martijn besteden aan het geven van jeugdtraining bij SVE en aan het uitwerken en professionaliseren van beleid bij SVE, onder andere op het gebied van jeugdwerving en -behoud.

Voor Martijn is de functie een unieke kans om iets moois neer te zetten bij de bloeiende en groeiende vereniging die SVE is. Voor Martijn was een belangrijke reden om te solliciteren dat hij de kans krijgt gedurende een langere periode te werken aan een project en daar zelf ook de resultaten van te kunnen gaan zien. Omdat hij mede jeugdtrainingen gaat geven zal hij zelf de kinderen op de club verwelkomen die hij enthousiasmeert en werft op de scholen. Daarnaast is het voor Martijn een pré dat hij als combinatiefunctionaris wat vastigheid krijgt en mede overdag uren kan maken, wat puur als trainer lastig ligt.

We kijken ernaar uit om Martijn te verwelkomen bij de vereniging. Door de komst van Martijn zal SVE vanaf 1 januari vier dagen per week drie uur per dag jeugdtraining aan gaan bieden. Er komt dus nog meer ruimte voor de ontwikkeling van talent. Maar nog veel belangrijker: door de activiteiten die Martijn namens SVE op scholen en in de wijk gaat ontplooien verwachten we de komende 1,5 jaar een flink aantal nieuwe jeugdleden te kunnen verwelkomen bij SVE.

 

Jasper GraaffMartijn Spithoven aangesteld als combinatiefunctionaris tafeltennis bij SVE

Laat een reactie achter