Martijn de Vries prolongeert titel NK Ultimate

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

Het was een prachtige dag zaterdag, zowel binnen als buiten de zaal van SVE. Maar als tafeltennisliefhebber wilde je toch vooral binnen zijn. Vanaf 10 uur stroomden de eerste van in totaal 24 deelnemers aan het NK Ultimate 2017 binnen. Met o.a. regerend kampioen Martijn de Vries, voormalig kampioen Boris de Vries en grote namen als Martin Khatchanov en Laurens Tromer aan de start, beloofde het een hoogstaand toernooi te worden.

De 24 deelnemers werden verdeeld over 6 poules van 4. Martijn, Boris, Laurens, Stephan (Tromer), Martin en Koen (Hageraats) waren de poulehoofden. Zij stelden niet teleur en wonnen met uitzondering van Koen allemaal hun poule. Alleen Koen moest in de poule een verliespartij incasseren tegen Jamshid Sedigh, die er trouwens pas in zijn tweede wedstrijd achterkwam dat de bal met Ultimate 2 keer mag stuiteren.

Vanaf de eerste wedstrijden werd er door het – helaas minimaal aanwezige publiek – genoten. Vooral de knalharde services van Martijn de Vries maakten veel indruk. Een impressie van zijn service en wat andere punten zijn te vinden op onze Instagram (ttvsve).

Uiteindelijk bleken Gerben Last en Koen Hageraats de twee sterkste van de zes nummers twee, waardoor alle kwartfinalisten bekend waren. Eervolle resultaten werden er echter ook gehaald door een aantal SVE’ers. Zo won Tim Gras van Roel Bogie, was Rob Seldenrijk net als vorig jaar dichtbij een 2e plaats in de poule en werd Remco Haring daadwerkelijk 2e.

In de kwartfinales maakten vooral Stephan en Martin er een spektakel van. Zij serveren beide niet onwijs hard, zijn erg snel en vast. De gemiddelde rallie was misschien wel meer dan 8 slagen, waardoor het een echte slijtageslag werd. Stephan nam nadat Martin kansen had laten liggen een 2-0 voorsprong, maar Martin bleef maar lopen en lopen en putte Stephan zo helemaal uit. De 4e game die beide kanten op hard gekund ging naar Martin, daarna was de koek op bij Stephan. De andere halve finales gingen vrij overtuigend naar Martijn (tegen Gerben), Boris (tegen Koen) en Laurens (tegen  Jamshid).

In de halve finales kreeg Martijn voor het eerst echt tegenstand. Martin kon de meeste services van Martijn retourneren en met zijn snelle voetenwerk en loopvermogen kon hij lang bijblijven. Martijn maakte echter duidelijk dat hij altijd nog een tandje bij kan zetten als het nodig is: op 10-10 in de 4e gaf hij twee punten écht gas en besliste zo de wedstrijd.

De andere halve finale was onverwacht eenzijdig. In een herhaling van de NK finale van 2015 liet Laurens Tromer zien grote stappen te hebben gemaakt als Ultimate speler. Met harde klappen en services die bijna net zo snel gaan als die van Martijn maakte hij een einde aan de kampioensaspiraties van Boris: 3-0.

Onder het publiek was door de duidelijke overwinningen van Laurens de hoop gegroeid op een spannende finale. Dat bleek echter ijdele hoop, want Laurens bleek niet in staat het Martijn echt moeilijk te maken. Beide spelers serveren en slaan daarbij zo hard dat er nauwelijks rallies werden gespeeld. Toen Laurens de tweede game verloor leek hij ook het geloof in een goede afloop te hebben verloren en stoomde Martijn door naar zijn tweede opeenvolgende Nederlands kampioenschap.

Na twee jaar TOGB was het zaterdag de eerste keer dat SVE het NK Ultimate mocht organiseren. Wij hebben er ontzettend van genoten en voor zover wij hebben begrepen de spelers ook. We danken daarom TOGB voor het vertrouwen in SVE en gaan het NK volgend jaar met alle liefde weer organiseren. Hopelijk dan wel met meer toeschouwers!

Hou de komende tijd de Facebookpagina van SVE in de gaten voor beelden van de halve finales en finale. Deze zijn integraal opgenomen door TT Next Level!

Jasper GraaffMartijn de Vries prolongeert titel NK Ultimate

Laat een reactie achter