Matig vervolg landelijke teams

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

Het eerste landelijke weekend werd met een goed gevoel afgesloten door SVE, maar afgelopen weekend was dat anders. De teams speelden ditmaal uit en hadden het zonder de luide aanmoediging van het thuispubliek erg lastig.

Litac 1 – SVE 1: 7-3
Rogier 1, Jeffrey 1, Jacintha 0.

SVE heeft Litac de afgelopen seizoen wel vaker getroffen en meestal eindigde deze clashes is een overwinning voor SVE. Dat zat er zaterdag echter geen moment in. Tot 2-2 werd gelijke tred gehouden, maar daarna liep Litac rap uit. Dat Robert Kock er drie won was geen enorme verrassing, maar dat ook Sander Spijkermans alle SVE’ers wist te kloppen was toch niet verwacht.

Westa 2 – SVE 2: 7-3
Jan 1, Peter 1, Sean 0.

De mannen van team 2 togen zaterdag helemaal naar Limburg voor de wedstrijd tegen het uit de 2e divisie gedegradeerde Westa 2. Van tevoren wisten ze dat het een moeilijke dag zou worden tegen de Limburgse tieners. Onze eigen jeugdige Jan bleek het beste opgewassen tegen de dames en heer van Westa, maar meer dan 1 winstpartij leverde het helaas niet op. Net als Peter wist hij van Melissa te winnen. Sean kwam tegen haar tot 5 games, maar wist helaas niet te winnen. Nick en Amber bleken voor de SVE’ers een maatje te groot.

Amsterdam 2 – SVE 1: 7-3
Mees 2, Elwin 1, Nena 0

Ook ons hoogste jeugdteam verloor in de Kampioensgroep met 7-3. Zij speelden tegen het tweede team van Amsterdam, de recent opgerichte vereniging waar talenten vanuit het hele land begeleid worden door toptrainers als Yana Timina. Mees won er wel knap twee. Nena was waarschijnlijk nog niet helemaal uitgerust van haar verjaardagsfeest van de avond ervoor.

Kluis 1 – SVE 2: 8-2
Floris 1, Manuel 1, Sharon 0.

Een zeldzaam (ruime) nederlaag voor Floris en Manuel in Landelijk B, ditmaal geflankeerd door Sharon. Vooral voor Floris zal het wennen zijn geweest om er twee te verliezen, dat gebeurt hem niet vaak. Geen schande uiteraard, Floris en Manuel speelden een jaar geleden nog 1e klasse.

FvT 2 – SVE 3: 6-4
Stan 2, Damian 1, Hans 1.

De kleinste nederlaag van alle landelijke teams voor SVE 3, uitkomend in Landelijk C. Na het debuut vorige week werd ook deze tweede wedstrijd met 6-4 verloren. Stan was de man van de dag, met twee overwinningen.

De jeugd kon de dag erna de kater weg proberen te spoelen tijdens de halve finales van de NJM. Floris, Nena en Tim deden dat met verve, want zij plaatsen zich knap voor de finale in Panningen. Chapeau!

De senioren kunnen een maandje bijkomen van de nederlaag en trainen (en carnaval vieren). Op 7 maart wordt de competitie hervat met de tweede Super Saturday.

Jasper GraaffMatig vervolg landelijke teams

Laat een reactie achter