Maurice Schulte nieuwe hoofdtrainer SVE

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Wouter DuboisLaat een reactie achter

Na vele jaren als hoofdtrainer heeft Jacob ten Have het bestuur van SVE laten weten zijn taken neer te leggen. Na de zomer zal Maurice Schulte een belangrijk deel gaan overnemen en de trainingen gaan leiden.

Maurice is geen onbekende binnen de tafeltenniswereld en ook niet voor SVE, waar hij als jeugdlid zijn basis legde. Van 2002 tot 2004 speelde hij 2e en 3e divisie in het eerste team van SVE. Tegenwoordig geeft hij training bij HTC in hoofddorp. Ook is hij de vaste coach van Angelique Gertenbach, onder meer tweevoudig Nederlands kampioen bij de junioren, winnaar van de Nationale Jeugdmeerkampen en halve finalist bij de NK 2015.

Na de zomer zal Maurice op maandag twee jeugdtrainingen en een seniorentraining geven. Op woensdag volgt dan nog een jeugd- en seniorentraining. Ook zal hij een actieve rol in de Technische Commissie van SVE gaan spelen.

Wouter Dubois, bestuurslid technische zaken: ‘Met het vertrek van Jacob valt er iemand weg die heel veel voor de club gedaan heeft en hopelijk in de toekomst nog zal willen doen. Omdat hij zijn beslissing snel duidelijk maakte konden we snel handelen. Ik ben heel blij dat Maurice volgend jaar de nieuwe hoofdtrainer is. Een uitstekende trainer, waarmee we als vereniging de groei van de afgelopen jaren willen continueren en zelfs verder willen groeien.’

Jacob begon in 2004 als trainer bij SVE en is sinds 2010 hoofdtrainer. Mede door zijn inspanningen is de jeugd van SVE gegroeid naar bijna vijftig jeugdleden. Het aantal trainingsdagen verdubbelde, er worden regelmatig A & B-licenties gehaald en de club is iedere dag geopend. Sinds 2011 speelt de jeugd weer in de landelijke competitie. Dit seizoen met drie teams, waarvan het 1e in de kampioenspoule.

Wouter DuboisMaurice Schulte nieuwe hoofdtrainer SVE

Laat een reactie achter