Media-aandacht voor paratafeltennis bij SVE

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

De afgelopen week is het paratafeltennis bij SVE twee keer positief onder de aandacht gebracht, eerst door De Utrechtse Internet Courant en nu door Vereniging Sport Utrecht. Elke dinsdag kunnen Utrechters met niet-aangeboren hersenletsel of een andere beperking tussen 15.00 uur en 16.30 uur tafeltennissen bij SVE. We hopen de enthousiaste groep dit jaar verder uit te breiden.

Hieronder de tekst die te lezen valt op sportutrecht.nl, tekst en foto zijn van Eddy Steenvoorden. Wil je het volledige bericht lezen met ook het stuk over Kampong en Handbiken? Klik dan hier. Onder dit bericht gaan we verder met het artikel van DUIC.

“Het Utrechtse sportaanbod voor mensen met een lichamelijke beperking groeit geleidelijk. Ze kunnen onder meer terecht bij tafeltennisvereniging SVE, Kampong Hockey of wielerclub het Stadion. Iedere vereniging heeft z’n eigen aanpak en karakter, maar alle drie werken ze samen met De Hoogstraat Revalidatie. Daar weten ze immers alles over het belang van sporten en bewegen voor het herstelproces.

 

Tafeltennissen
“Kijk, als je het batje zó vasthoudt, sla je het balletje makkelijker terug.” Peter Miedema pakt de hand van een tafeltennisser vast en geeft hem geduldig uitleg. De trainer geeft gerichte oefeningen die soms optimale concentratie vergen. “De deelnemers hebben een lichamelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel, met oefeningen in het mikken probeer ik de hersenfunctie wat te prikkelen.”
De groep is eind vorig jaar begonnen bij SVE, bij wijze van proef. “De meeste deelnemers kunnen niet goed bewegen en dan is tafeltennissen een geschikte sport: het is niet heel fysiek en ook voor rolstoelers goed te doen. En voor ons als vereniging is het ook een mooie manier om onze maatschappelijke betrokkenheid te tonen.”
Het initiatief kwam van zorgorganisatie Reinaerde, die bewoners van hun locatie aan de Grote Trekdreef in Overvecht meer met de wijk in aanraking wil laten komen. “Het is goed wanneer ze zoveel mogelijk participeren. Sport en bewegen is voor veel van onze cliënten belangrijk, dus dat kan daar een rol bij spelen. Revalidatiecentrum De Hoogstraat heeft ons geholpen met het onderzoeken van de mogelijkheden. Bijna alle deelnemers zijn ex-revalidanten van De Hoogstraat en daar hebben ze veel kennis van zaken,” zegt activiteitencoördinator Marjolijn van Batenburg.
Iedereen is enthousiast en de deelnemers vinden het prettig om actief te zijn in de wijk waar ze ook wonen. “Uit zichzelf stappen ze niet zo makkelijk naar een sportvereniging, dat vraagt organisatorisch nogal wat. Daarom assisteer ik daarbij en zorg ik voor de continuïteit.”
Ze zou het fantastisch vinden wanneer de groep op termijn volledig onderdeel zou kunnen zijn van de tafeltennisvereniging aan de Loevenhoutsedijk. “Dat is niet eenvoudig, want op een of andere manier moet mijn rol dan ook overgenomen kunnen worden. Maar het zou geweldig zijn wanneer het lukt.”

Naast dit mooie verhaal stond er deze week in de papieren krant DUIC ook een mooi artikel met interview met één van de deelnemers aan de trainingsgroep, Els. Het volledige artikel is online te lezen, klik hier.

Jasper GraaffMedia-aandacht voor paratafeltennis bij SVE

Laat een reactie achter