Melanie van Berkum nieuw bestuurslid SVE

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper Graaff1 Reactie

Melanie van Berkum (op de foto links) is op de Algemene Ledenvergadering van afgelopen maandag unaniem verkozen tot Bestuurslid van tafeltennisvereniging SVE. Melanie krijgt daarbij de portefeuille Vrijwilligerszaken toebedeeld. De overige vijf bestuursleden van SVE zijn uiteraard erg blij met het toetreden van Melanie.

Sinds begin dit jaar hebben secretaris Anton en bestuurslid Ron door een drukke baan wat minder tijd te besteden aan SVE. Binnen het bestuur leefde daarom de wens om een extra bestuurslid toe te voegen. Daarnaast wilden wij al langer de portefeuille Vrijwilligerszaken direct onder een bestuurslid hangen én vinden we het belangrijk dat de groeiende groep jonge vrouwen bij SVE vertegenwoordigd is in het bestuur. Door het toetreden van Melanie tot het bestuur slaan wij meerdere vliegen in één klap.

Achtergrond Melanie

Melanie is 27 jaar oud en woont in Utrecht, samen met haar vriend Jeffrey die ook lid is van SVE. In het dagelijks leven werkt Melanie bij de Universiteit van Wageningen als studieadviseur en onderwijsmedewerker. Met tafeltennissen begon ze lang geleden bij Woerden en HTTC. Later kwam Melanie met haar vriendinnen , Anouk, Alannah, Sascha en Susanne terecht bij UTTC, maar daar hadden ze het helaas niet naar hun zin. Ze besloten daarom hun eigen studentenvereniging op te richten: UST Traiectum. En met succes, want de vereniging bestaat nog steeds en werft elk jaar weer nieuwe studenten. Melanie is twee jaar secretaris en een jaar voorzitter geweest van UST, waarna ze het stokje heeft overgedragen aan anderen.

Vanuit Traiectum kwamen Melanie en de andere dames al snel in aanraking met SVE. Op de zaterdag en dinsdag spelen de teams van Traiectum competitie bij SVE en de dames integreerden al snel in de vereniging. In 2014 werd Melanie daadwerkelijk lid van SVE en sinds vorig jaar speelt ze competitie namens SVE, zowel in de reguliere als de damescompetitie. Melanie toonde zich ook al snel betrokken bij SVE en nam vorig jaar zitting in de destijds net opgerichte Vrijwilligerscommissie. In het voorjaar van 2017 heeft ze bovendien de cursus ‘Modern Besturen’ voor jonge, talentvolle bestuurders gevolgd. Al met al een mooie opstap naar haar bestuursfunctie. Aan Melanie nu de schone taak om ervoor te zorgen dat het vrijwilligersbeleid van SVE goed wordt geïmplementeerd en dat we nog meer betrokken leden krijgen.

Van harte gefeliciteerd met je benoeming Melanie en veel succes!

Jasper GraaffMelanie van Berkum nieuw bestuurslid SVE

Reacties

Laat een reactie achter