Uitslagen eerste Super Saturday

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

De Najaarscompetitie 2017 is afgelopen week begonnen en gisteren was het meteen tijd voor de eerste Super Saturday. Zeven seniorenteams, drie heren en vier dames, speelden vanaf 16.00 uur tegelijkertijd hun eerste wedstrijd van het seizoen. Er debuteerden daarbij zes spelers voor SVE: Ian de Graaf (SVE 1), Gabor Martens, Pim Kuipers, Gerwin van Schie (SVE 2), Monique Kievith (SVE 1) en Suzan Klomp (SVE 3). Hierbij een overzicht van de resultaten.

Team 1 is in een op het oog zware 2e divisie poule ingedeeld. Één van de favorieten voor het kampioenschap is Scylla 2, dat de afgelopen seizoen uitkwam in de 1e divisie. De mannen van Scylla waren echter geen moment op hun gemak bij SVE. Het netje was niet goed, de muziek stond te hard etc. Binnen een mum van tijd stonden ze dan ook 2-0 achter. Aanvoerder Rogier Kessel versloeg Michiel van Dijk (vorig seizoen toch 81% 2e divisie). Debutant Ian de Graaf volgde het voorbeeld van Rogier en won met speels gemak van Joost van Santen. Quinten van Dissel had er daarna zelfs 3-0 van kunnen maken, maar miste teveel aanvalsballen om het Martin van Rijn echt lastig te maken. Met een 2-1 tussenstand gingen Rogier en Ian dubbelen en dat bleek geen succes. Ze kwamen nog wel tot een vijfde game, maar daarin waren ze kansloos.

Na het dubbel ging het hard. Ian leek op weg naar een nederlaag tegen Michiel van Dijk, maar op 0-2 en 5-9 achter wist hij de wedstrijd op de één of andere manier volledig te kantelen. Vervolgens leken de mannen van Scylla het spoor bijster, want ook de vier wedstrijden daarna werden gewonnen door SVE (2x Quinten, 1x Ian, 1x Rogier). Alleen de laatste wedstrijd werd nog gewonnen door Scylla.

Met een 7-3 overwinning op Scylla op een kampioenskandidaat is de competitie dus geweldig begonnen. Het doel blijft handhaving, maar wellicht kan er naar boven gekeken worden?

Overige uitslagen:

SVE 2 – Hilversum 4: 7-3
Debutanten Gabor, Gerwin en Pim versloegen Hilversum 4, dat zonder sterkhouder Lars Adema en Wouter Schoeber aantrad. Gabor en Gerwin noteerden bij hun debuut een hattrick!

SVE 3 – De Brug 1: 2-8
Remco, Jan en Robin gingen hard onderuit tegen De Brug. Jan en Remco wisten teleurstellend geen wedstrijd te winnen, maar gezellig was het wel!

SVE 1 – Taverzo 2: 4-6
Het vernieuwde dames 1 (Irene en Laura out, Monique in) verloor met 4-6 van Taverzo in de 1e divisie. Monique debuteerde voor SVE met twee prima overwinningen!

SVE 2 – Scylla 2: 9-1
Het versterkte SVE 2 heeft zich nadrukkelijk kandidaat gesteld voor het kampioenschap in de 2e divisie. Alleen Laura moest een verliespartij incasseren, Melanie en Irene bleven ongeslagen. Berber werkte ondertussen hard aan de teambon.

SVE 3 – Docos: 3-7
Dames 3 speelde met twee debutanten: Suzan en Daphne. Daphne kenden we al uit de jeugd, maar deed nu voor het eerste mee bij de senioren. Zowel Daphne als Suzan won één wedstrijd, terwijl Yusra met Daphne het dubbel won.

SVE 4 – ENTAC 1: 5-5
Dames 4 speelt in de vernieuwde 2e divisie in een poule van 8 teams. De eerste wedstrijd werd verdienstelijk gelijk gespeeld tegen Entac. Tanja en Alannah wonnen twee wedstrijden, Evelien 1.

 

Jasper GraaffUitslagen eerste Super Saturday

Laat een reactie achter