De Najaarscompetitie 2017: moet er nog getraind worden of kunnen we met vakantie?

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Laura DaatzelaarLaat een reactie achter

De poule-indeling van de herencompetitie najaar 2017 is bekend gemaakt. Waar heren 1 en heren 3 redelijke afstanden te overbruggen hebben, met uitzondering van Wessem voor heren 3, heeft heren 2 het getroffen. Ze kunnen drie keer op weekend weg naar het hoge noorden (Assen, Wezep en Groningen). Team 1 heeft Sanne de Hoop zien vertrekken, maar heeft wel TV-persoonlijkheid Ian de Graaf kunnen strikken. Team 2 is ongewijzigd gebleven, alleen Rob Seldenrijk is uit team 1 gezet en bij team 2 bijgevoegd. Team 3 is een compleet nieuw team met Gabor Martens en Pim Kuipers van Never Despair en onze eigen (kleine) toppers Tim Gras en Floris zur Muhlen die net geen landskampioen geworden zijn afgelopen seizoen. Daarnaast heeft Gerwin van Schie zijn batje weer van de wilgen gehaald en is fanatiek in training voor het nieuwe seizoen.
Het huidige seizoen loopt op zijn einde en iedereen is bezig zijn koffer in te pakken en zijn batje te laten verstoffen. Kunnen ze zich dat wel permitteren of moet er nog hard getraind worden om kans te maken op het kampioenschap of moeten ze alles op alles zetten om op een veilige plek te eindigen? We gaan de balans opmaken.

2e divisie C (Rogier Kessel, Ian de Graaf en Quinten van Dissel)

De verschillen in de poule lijken groot. De grootste kanshebber op degradatie lijkt HTC 1, die onze hoofdtrainer Maurice Schulte heeft zien vertrekken naar Tempo Team. Het team van Tempo Team 2 lijkt de tweede kanshebber op degradatie in deze poule. Hierbij moet wel gezegd worden dat de verschillen binnen het team groot zijn. Zo spelen ook oude bekende Chris Walbrecht en Ilias Faraj in dit team. Als zij vaak genoeg de opstelling Maurice, Ilias en Chris neerzetten zullen zij waarschijnlijk degradatie ontlopen en zal Avanti de nieuwe kanshebber voor degradatie zijn. Avanti heeft echter weer de sterke Martin Groenewold in de gelederen. Kan hij zijn teamgenoten net zo sterk laten spelen of moet zijn team het van hem hebben om degradatie te ontlopen?
De favoriet voor het kampioenschap in deze poule is Scylla, op de voet gevolgd door Pecos. De verschillen tussen de teams zijn klein. Scylla heeft Joey Boekkooi als kopman, maar het verschil in rating met hun 4e man Michiel van Dijk is meer dan 300 punten. Pecos lijkt in de breedte weer sterker, het verschil in rating tussen de kopman en de 3e man is 27 punten. SVE lijkt op voorhand een 3e plek te kunnen behalen. Kan onze nieuwe TV-topper Ian de Graaf verassen en van onze andere nog onbekende toppers ook TV-sterren maken? Of is Quinten inmiddels gewend aan de ster-allures van een SVE-er zijn en stijgt hij boven zichzelf uit? Het lijkt erop dat de mannen van SVE 1 zich redelijk eenvoudig moeten kunnen handhaven.

3e divisie B (Wai Jor Woe, Rob Seldenrijk, Robin Luijer, Jan Mulder, Remco Haring)

Ook in deze poule lijken de verschillen groot. TT Nijmegen lijkt bij uitstek favoriet voor het kampioenschap, met de voor ons bekende Martijn Wiltink en Jelco van Grunsven in de gelederen. Mocht TT Nijmegen verzaken kampioen te worden is de brug ook een kanshebber voor de titel. Westa heeft op papier het zwakste team en zal naar alle waarschijnlijkheid niet heel veel punten behalen. Het verschil in teamrating bedraagt meer dan 100 punten met de waarschijnlijke nummer 5 slagvaardig. Echter, de strijd om plek drie vier en vijf is niet zomaar gestreden. Zo heeft taverbo/sabo twee dames in het team, waar we van Remco weten dat hij altijd een beetje gretig wordt met dames in zijn buurt. Gelukkig hebben we  Wai Jor en Robin die hem tot de orde kunnen roepen en Jan om zijn biervoorraad aan te vullen. Ze zullen toch niet net als vorige seizoen lijfsbehoud verspelen op één punt…

3e divisie H (Pim Kuipers, Gabor Martens, Tim Gras, Floris zur Muhlen, Gerwin van Schie)

SVE 2 is een geheel nieuw herenteam. Tim en Floris komen over uit de jeugd, waar zij vorig seizoen net geen landskampioen geworden zijn. Gabor en Pim hebben Never Despair verlaten om bij SVE te komen spelen. Gabor is er een jaar tussenuit geweest, maar is wel druk bezig geweest zijn arm- en beenspieren te trainen om de bal nog harder om iedereen zijn oren te rossen. Pim heeft bij gebrek aan beter ook een jaar kopman mogen zijn, waar hij binnen dit team toch echt weer onderaan de ladder moet beginnen. Gerwin heeft zijn batje ook een aantal jaar aan de wilgen gehangen, maar lijkt na flinke trainingen met Rogier zijn niveau alweer bijna teruggevonden te hebben. Hij heeft nog geen rating gekregen van de bond, maar zijn rating van 2013 komt uit op 1913. Hiermee lijkt een favoriet voor het kampioenschap geboren, of zullen de jonkies bezwijken onder het grote mannen tafeltennis? Ze zullen op de hielen gezeten worden door Assen 1, die in de breedte sterker zijn dan SVE.  Stede Broec, met onder andere Rogier Wijker en Roy Broersen lijkt een goede kandidaat voor de 3e plek. Dit zullen ze wel moeten uitvechten met Hilversum 4, met onder andere onze trouwe fans Lars Adema, Wouter Schoeber, Rene van der Velde, Danny Mol en Sander van Buul. Bosman/Wezep en GTTC groningen lijken weinig kansen te hebben  op handhaving is deze poule. In ieder geval voor onze mannen van SVE weer een mooi moment voor een aantal mannenweekendjes in het hoge noorden.

Laura DaatzelaarDe Najaarscompetitie 2017: moet er nog getraind worden of kunnen we met vakantie?

Laat een reactie achter