Nieuwsbief 23 September 2020

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Ron van der MaarelLaat een reactie achter

Rabo Clubsupport | 1

Rabobank Clubsupport

Beste leden en ouders van jeugdleden,

Zoals de meeste van jullie weten heeft de Rabobank Utrecht ons de afgelopen drie jaar gesponsord. Ze hebben ons geholpen met een vrijwilligersproject en bij de renovatieplannen voor ons gebouw. Daarnaast kregen we drie jaar lang een mooie financiële bijdrage. Helaas loopt de sponsoring nu ten einde, omdat Rabobank Utrecht een nieuwe groep verenigingen gaat ondersteunen. Er is echter wat nieuws en daar hebben we jullie hulp bij nodig!

Rabobank begint met een landelijke actie, Rabobank Clubsupport. Verenigingen uit het netwerk van de Rabobank krijgen een financiële bijdrage op basis van het aantal stemmen dat de leden van de Rabobank uitbrengen op de vereniging. Daar hebben we jullie dus bij nodig! Vanaf 5 oktober kan je stemmen op SVE. Bankier je bij de Rabobank en ben je lid? Stem dan vanaf 5 oktober s.v.p. op SVE. Bankier je bij Rabobank en ben je nog geen lid van Rabobank? In de Rabobank-app voor online bankieren kan je via de knop ‘ Zelf regelen’ heel simpel lid worden. Het lidmaatschap kost niks en geeft je alleen maar rechten. Bijvoorbeeld het recht om te stemmen op SVE tijdens de Clubsupportactie!

Mede door de coronacrisis kunnen we het geld goed gebruiken, dus ik hoop dat we op jullie kunnen rekenen. Vraag vooral ook vrienden, familie en anderen uit je netwerk om op SVE te stemmen. We zijn een relatief kleine vereniging, dus we kunnen alle hulp bij het stemmen gebruiken. Meer weten over Clubsupport? Kijk dan hier: https://www.rabo-clubsupport.nl/deelnemers/details/136212-tafeltennisvereniging-sve?code=3642

 

Voortgang verbouwing

We kunnen ook goed nieuws melden over de verbouwing. Voor alle nieuwe leden en degenen die eerdere nieuwsbrieven niet hebben gelezen: we zijn al 2 jaar bezig om de renovatie van ons gebouw te realiseren. Wat begon als een idee om de keuken en bar te renoveren, is uitgemond in een grootschalig traject voor renovatie van het hele gebouw. Met veel hulp van Peter van Mil van de NTTB en wat financiële steun van de Rabobank zijn er prachtige plannen gemaakt en doorgerekend. Ondertussen ben ik er al twee jaar lang uren per week mee bezig, maar nu komt er eindelijk weer schot in de zaak.

Zoals jullie hebben gemerkt is er in de oude dartshoek een nieuwe berging gerealiseerd. Daarnaast is de aannemer as we speak bezig met de realisatie van een mindervalidetoilet in het oude schoonmaakhok. De komende weken wordt ook al het sanitair in de heren- en damestoiletten vervangen. Eerder dit jaar is er al onder de hele kantine en kleedkamers vloerisolatie aangebracht, is de speelzaal geschilderd en is er een nieuw ventilatiesysteem geïnstalleerd.

Nieuwe huurovereenkomst en bancaire lening

Met de gemeente Utrecht hebben we een nieuwe huurovereenkomst gesloten voor de grond onder ons gebouw. Dat was nodig, omdat nooit was geregeld dat het gebouw van ons is. We hebben het gebouw ooit neergezet op grond van de gemeente en dat is destijds niet goed geregeld. Nu is dat wel gebeurd en dat heeft ook nog een meevaller opgeleverd: we betalen voortaan bijna 2.000 euro per jaar minder aan de gemeente.

Doordat de nieuwe huurovereenkomst rond is kunnen we ook eindelijk de op de vorige ALV besproken lening krijgen van de bank. Per 1 november 2020 krijgen we de beschikking over een 15-jaars lineaire lening van EUR 115.000, tegen een rente van 1,53%. Met die lening kunnen we de verdere verbouwing bekostigen, terwijl we ondertussen een ruime buffer houden voor eventuele tegenvallers.

Wat gaan we verder nog doen?

De komende tijd gaan we een planning maken om in de winterstop een aantal grote werkzaamheden uit te voeren. Daar hebben we ook veel vrijwilligers bij nodig.

1. Na de kerst gaan we een nieuwe houten vloer leggen in de speelzaal. De nieuwe vloer komt bovenop de huidige vloer. Het is een Junckers sportvloer die vrij makkelijk te leggen is met een soort kliksysteem. Verschillende andere verenigingen hebben deze vloer zelf al gelegd, dus dat gaat ons ook lukken! Laten leggen kost namelijk 10.000 euro voor onze grote zaal. Houd jij ook 1 of meerdere dagen vanaf maandag 28 december vrij om te komen helpen? Dan is het zo gepiept.

2. In december of begin januari gaan we de keuken en bar volledig vervangen. Ook hierbij is hulp nodig van vrijwilligers, met name om alles uit te ruimen en de huidige bar te slopen.

3. Tussendoor hopen we dat er al gewerkt kan worden aan het vervangen van de oude systeemplafonds en aan het leggen van een nieuwe PVC-vloer over de huidige tegelvloer, in de kantine, kleedkamers, toiletten en entree.

Tot slot moet er dan nog het nodige schilderwerk gedaan worden. Kortom, genoeg te doen!

 

Coronamaatregelen

Tot slot. Zoals jullie allemaal mee zullen krijgen gaat het ook in de regio Utrecht hard met de coronabesmettingen. Helaas gaat het bij SVE af en toe ook fout. Van meerdere kanten heb ik begrepen dat het afgelopen zaterdag na de landelijke wedstrijden absoluut niet goed is gegaan met het afstand houden e.d.

Ik hoop dat de snel stijgende aantallen besmettingen en ziekenhuisopnames iedereen doen beseffen dat het nog steeds menens is. We moeten met z’n allen afstand blijven houden en thuis blijven bij symptomen van onszelf of huisgenoten. Was je handen als je bij SVE komt en als je weer thuis komt. Alleen zo kunnen we het risico op besmettingen zo laag mogelijk houden, iedereen gezond houden en voorkomen dat we het mogelijk weer een tijd zonder SVE en tafeltennis moeten stellen.

Ron van der MaarelNieuwsbief 23 September 2020

Laat een reactie achter