Nieuwsbrief 25 januari 2020

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Ron van der MaarelLaat een reactie achter

Start Voorjaarscompetitie

Beste leden en ouders van jeugdleden,

De Voorjaarscompetitie gaat vandaag weer van start. De afgelopen weken hebben de competitiespelers zich in vorm kunnen spelen tijdens onder andere de Afdelingskampioenschappen, waar Jelle Goossens en John van Spengen van SVE 1 allebei de halve finale haalden. Vandaag begint het echte werk voor de landelijke teams, waarna volgende week de afdelingsteams volgen.

SVE 1 in 1e divisie

Voor het eerst in meer dan 20 jaar komt SVE 1 dit voorjaar uit in de 1e divisie bij de mannen. Jelle Goossens, Wouter van der Mark en Rogier Kessel werden in de najaarscompetitie overtuigend kampioen in de 2e divisie. In het voorjaar krijgen ze weer de hulp van Quinten van Dissel, die helemaal hersteld is van zijn gebroken arm. Daarnaast werd John van Spengen als versterking bij het team gehaald. Voor SVE ligt er de lastige opdracht om 1e of 2e te worden in de poule. Alleen die twee teams spelen na de zomer weer 1e divisie. De nummers 3-6 degraderen weer terug naar de 2e divisie.

Zin om toptafeltennis te zien? Kom dan vooral kijken bij de wedstrijden van SVE 1. Vandaag trappen onze toppers om 15.00 uur af uit tegen SKF uit Veenendaal. Bij SKF speelt o.a. het grote talent Floris Zur Muhlen, die jarenlang bij ons competitie heeft gespeeld en nog steeds elke maandag bij ons traint. De rest van het speelschema voor de komende tijd is als volgt:

Zaterdag 1 februari: SVE 1 – Scyedam 1 16.00 uur.

Zaterdag 8 februari Taverzo 2 – SVE 1 (in Zoetermeer) 11.30 uur.

Zaterdag 7 maart Hilversum 2 – SVE 1 (in Hilversum) 16.00 uur.

Zaterdag 14 maart SVE 1 – TTV Maashorst 1 16.00 uur.

 

Voortgang renovatie

Als je recent bij SVE bent geweest is het je ongetwijfeld opgevallen: de wanden van de speelzaal zijn geschilderd. Dit is de eerste stap van de volledige renovatie van ons gebouw. We zijn erg blij met hoe het er nu uitziet en hopen uiteraard dat het jullie ook bevalt. Het schilderwerk is gedaan door Schildersbedrijf van Hasselt, van ons eigen lid Ronald van Hasselt. Ben jij thuis ook toe aan vernieuwing van je binnen- of buiten schilderwerk? Neemt dan vooral contact op met Ronald voor een mooie offerte en professionele uitvoering: http://www.schildersbedrijfvanhasselt.nl/

Van 10 tot 12 februari wordt het nieuwe ventilatiesysteem in ons gebouw geïnstalleerd. Daarna wordt in maart de vloerisolatie aangebracht onder de vloer van de kantine, kleedkamers en toiletten. Al met al moet dat het comfort in met name de kantine flink gaan verbeteren. We zijn daarnaast nu bezig in afstemming met de aannemers en leveranciers een planning te maken voor de overige werkzaamheden. Voor de zaal gaat dat met name om het leggen van de nieuwe vloer. Dat gaan we zelf doen en daar hebben we dus jullie hulp bij nodig! Kan en wil jij helpen met het leggen van de vloer (houten vloer met kliksysteem)? Ik hoor het alvast graag! Het leggen gaat meerdere dagen duren en tijdens die dagen hebben we veel vrijwilligers nodig!

 

Nieuwe kassa en koffiemachine

Als bestuur zijn we steeds bezig om zoveel mogelijk bij SVE te verbeteren. Met betrekking tot de bar hebben we daarin weer twee stappen gezet. Vervanging van de kassa en een nieuwe koffiemachine. Het kassasysteem dat we hadden vonden velen te ingewikkeld. Aangezien we op vrijdag nu gaan rouleren met competitieteams achter de bar moest dat beter. De barcommissie heeft zich daarom laten voorlichten over verschillende systemen en uiteindelijk het in hun ogen makkelijkst te gebruiken kassasysteem gekozen. Daar zit wel een maandelijkse abonnementsprijs aan vast en dus hogere kosten voor SVE, maar het bestuur vindt het dat waard. Het is mij zelf al zonder uitleg gelukt de kassa te gebruiken, dus dat moet in principe iedereen kunnen. Daarmee kunnen we dan ook contant geld zoveel mogelijk uitbannen bij SVE, wat het voor onze vrijwilligers en penningmeester weer makkelijker en veiliger maakt.

Daarnaast heeft het bestuur besloten – nu er toch een nieuwe bar en keuken komt – om goede koffie te gaan schenken bij SVE. Onze penningmeester en barvrouw Lauri Bakker heeft verschillende opties onderzocht en uiteindelijk is de keuze gemaakt voor de lease van een koffiemachine van Zwager. Zodra de huidige koffievoorraad op is zal deze machine in gebruik worden genoemd. Voortaan kunnen onze barvrijwilligers dan met één druk op de knop een heerlijke kop koffie van vers gemalen bonen voor je zetten. Daarnaast kunnen we met deze machine ook andere varianten aan gaan bieden, zoals cappucino en zelfs warme chocomelk. Omdat het apparaat uiteraard ook wat kost gaat de prijs van een kopje koffie wel omhoog, maar daar krijg je voortaan dan ook een kwaliteitsbak voor terug.

Tot snel bij SVE!

Ron van der MaarelNieuwsbrief 25 januari 2020

Laat een reactie achter