Ontwerp-bestemmingsplan Loevenhoutsedijk ligt ter inzage

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

SVE deelt sportpark Loevenhoutsedijk o.a. met korfbalvereniging Synergo. Ook met Synergo gaat het erg goed en zij zijn al jaren met de gemeente in gesprek om te bekijken hoe zij verder kunnen groeien. Uiteindelijk is er besloten een sporthal te realiseren op ons sportpark, met als hoofdgebruikers Synergo en het Trajectum-college, een VMBO-school uit de buurt. De plannen zijn nu dusdanig ver gevorderd dat het ontwerp-bestemmingsplan waarin ruimte voor de sporthal wordt gemaakt ter inzage ligt.

De toelichting op de plannen kan hier worden gelezen: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/documents/NL.IMRO.0344.BPLOEVENHOUTSPORTO-ON01/t_NL.IMRO.0344.BPLOEVENHOUTSPORTO-ON01.html

Voor SVE zijn de gevolgen van de plannen beperkt. De eerste indruk is zelfs dat het alleen maar voordelen biedt. Er komt een groot modern gebouw bij op het sportpark, waardoor het sportpark efficiënter benut wordt en een frisse uitstraling zal krijgen. De groen- en fietsenstallingsvoorzieningen krijgen een opknapbeurt. De hal komt te liggen op het huidige terrein van Synergo, daarnaast verdwijnt er een aantal parkeerplaatsen. De bestaande gebouwen van Synergo, de kantine en kleedkamers, verdwijnen. De huidige toegangsbrug blijft bestaan, maar er komt een extra brug naast t.b.v. autoverkeer. De huidige brug zal alleen nog toegankelijk zijn voor fietsers en voetgangers.

We nodigen jullie allemaal van harte uit de plannen te lezen en eventuele opmerkingen aan het bestuur te zenden. Het bestuur kan deze opmerkingen meenemen in de gesprekken met de gemeente.

Overigens heeft het bestuur van SVE bij de gemeente aangegeven ons gebouw uit te willen breiden in de toekomst, als de ledengroei aan blijft houden zoals verwacht. Dit is echter een traject dat jaren zal duren, als er al goedkeuring voor komt. De gesprekken moeten nog beginnen. De sporthal die nu gebouwd gaat worden kan wat dat betreft een – tijdelijke – oplossing bieden. Op dit moment kunnen we, mede door de opmars van de duo-competitie, nog maar nauwelijks de competitieteams voor senioren allemaal kwijt in onze zaal. In de toekomst zouden we kunnen kijken naar de mogelijkheid om tijdens drukke competitieavonden een deel van de sporthal te huren en daar een aantal tafels neer te zetten.

Jasper GraaffOntwerp-bestemmingsplan Loevenhoutsedijk ligt ter inzage

Laat een reactie achter